Κολύμβηση: “Χάλκινοι” Ντουντουνάκη, Βαζαίος στη Γλασκώβη

Κολύμβηση: “Χάλκινοι” Ντουντουνάκη, Βαζαίος στη Γλασκώβη

Δύο χάλκινα μετάλλια μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά της ώρας κέρδισε η ελληνική κολύμβηση με τους Άννα Ντουντουνάκη, Ανδρέα Βαζαίο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25αρας πισίνας, που ολοκληρώνεται απόψε στη Γλασκώβη.

Η 24χρονη Ντουντουνάκη έκανε καταπληκτική κούρσα στα 100μ πεταλούδα και τερμάτισε στην 3η θέση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν επικεφαλής του τελικού μέχρι τα 75 μέτρα, αλλά δεν άντεξε στο τέλος και έχασε το χρυσό μετάλλιο στις τελευταίες «χεριές». Ωστόσο, βγήκε από την πισίνα με πλατύ χαμόγελο στα χείλη. Με την επίδοσή της, 56.44, συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ που η ίδια πέτυχε στον ημιτελικό (57.18). Την κούρσα κέρδισε η έφηβη Λευκορωσίδα Σκούρνταϊ με 56.29.

Ο Βαζαίος τερμάτισε 3ος στα 100μ μικτή ατομική, επίσης με πανελλήνιο ρεκόρ, 51.62. Τον νίκησαν μόνο οι δύο Ρώσοι, Κολέσνικοφ (51.15) και Φεσίκοφ (51.59). Η προηγούμενη επίδοση του Βαζαίου, από τον σαββατιάτικο ημιτελικό, ήταν 51.75. Ο 25χρονος πρωταθλητής μας είχε αναδειχθεί πρωταθλητής της «γηραιάς ηπείρου» στα 200μ μικτή, το απόγευμα της Παρασκευής, με ρεκόρ Ευρώπης. Το σημερινό μετάλλιο είναι το 5ο της καριέρας του σε 25άρα πισίνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter