Κολύμβηση: Ευρωπαϊκά μετάλλια για Χρήστου, Γκολομέεφ

Κολύμβηση: Ευρωπαϊκά μετάλλια για Χρήστου, Γκολομέεφ

Με δύο ελληνικά μετάλλια, από τους Απόστολο Χρήστου (ασημένιο) και τον Κρίστιαν Γκολομέεφ (χάλκινο) ολοκληρώθηκε στη Ρώμη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών-γυναικών.

Ο Απόστολος Χρήστου άγγιξε το δεύτερο χρυσό, αλλά αυτή τη φορά ηττήθηκε από τον Ιταλό πρωταθλητή Κόσμου Τόμας Τσεκόν στην τελευταία «χεριά»: 52.24 έναντι 52.21 στον τελικό των 100μ ύπτιο. Ο Χρήστου, κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 52.09, είχε νικήσει τον περίφημο Ιταλό προχθές στο 50άρι. Ο Γάλλος Εντογιά τερμάτισε τρίτος με επίδοση 52.92.

«Έχασα στις λεπτομέρειες, από έναν μεγάλο αντίπαλο που αγωνιζόταν εντός έδρας», σχολίασε ο Βαζαίος. «Η Ρώμη ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του χρόνου, αλλά και για το Παρίσι το 2024».

Ο Κρίστιαν Γκολομέεφ κατόρθωσε να ανέβει στο βάθρο των 50μ ελεύθερο, στο φινάλε μίας δύσκολης για τον ίδιο χρονιά. Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε τρίτος με χρόνο 21.75, πίσω από τον Βρετανό Μπεν Πράουντ (21.58) και τον Ιταλό Λεονάρντο Ντεπλάνο (21.60).

Στα τρία τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: 29χρονος Γκολομέεφ έχει κερδίσει ισάριθμα μετάλλια: ασημένιο, χάλκινο, χάλκινο. «Είμαι πάρα πάρα πολύ χαρούμενος», είπε. «Με μόλις πέντε μήνες προπόνηση, πέταξα σήμερα και κατάφερα να ακουμπήσω τρίτος. Από τον Σεπτέμβριο ξεκινάμε δυνατά και στο μέλλον δεν χαρίζουμε!»

Ο Ανδρέας Βαζαίος τερμάτισε στην 6η θέση στον τελικό των 200μ μικτής, με επίδοση 1:59.55. Το χρυσό μετάλλιο ξέρδισε ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος με 1:57.72.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter