Κολύμβηση: Νέος πρόεδρος ο Κυριάκος Γιαννόπουλος

Κολύμβηση: Νέος πρόεδρος ο Κυριάκος Γιαννόπουλος

Έκπληξη και ανατροπή στις εκλογές της Ομοσπονδίας Κολύμβησης: ο παλαίμαχος πολίστας Κυριάκος Γιαννόπουλος κέρδισε την προεδρία, στέλνοντας την «παράταξη Διαθεσόπουλου» στην αντιπολίτευση μετά από τρεις δεκαετίες κυριαρχίας.

Το σκορ των εκλογών ήταν 111-91 υπέρ του Γιαννόπουλου και της παράταξης «Κολυμπάμε Μαζί». Ο Σπύρος Γιαννιώτης, που στηρίχτηκε από τον απερχόμενο Δημήτρη Διαθεσόπουλο ήταν ο μεγάλος ηττημένος.

Στη θέση του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας του υγρού στίβου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκλέγεται ο Νίκος Ξυλούρης με 103 ψήφους, έναντι 96 του Διαθεσόπουλου. Η συμμετοχή των σωματείων ξεπέρασε κάθε ρεκόρ, εξαιτίας και της κυβερνητικής στήριξης στην παράταξη Γιαννόπουλου.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος φόρεσε 429 φορές το σκουφάκι της Εθνικές πόλο και έλαβε μέρος σε 4 Ολυμπιάδες με την Εθνική ομάδα πόλο. Είναι 61 ετών, υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος στο ΟΑΚΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια δούλεψε σε ανάλογο πόστο στο Ντουμπάι.

Ο Διαθεσόπουλος, ισχυρός ανήρ της πισίνας επί δεκαετίες (πρόεδρος μεταξύ 1984-90 και 1994-2021), δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο νέο Δ.Σ., αλλά θα συνεχίσει από το πόστο του επίτιμου προέδρου, με αρμοδιότητες που θα καθοριστούν από τη νέα διοίκηση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter