Κολύμβηση: Νέος πρόεδρος ο Κυριάκος Γιαννόπουλος

Έκπληξη και ανατροπή στις εκλογές της Ομοσπονδίας Κολύμβησης: ο παλαίμαχος πολίστας Κυριάκος Γιαννόπουλος κέρδισε την προεδρία, στέλνοντας την «παράταξη Διαθεσόπουλου» στην αντιπολίτευση μετά από τρεις δεκαετίες κυριαρχίας.

Το σκορ των εκλογών ήταν 111-91 υπέρ του Γιαννόπουλου και της παράταξης «Κολυμπάμε Μαζί». Ο Σπύρος Γιαννιώτης, που στηρίχτηκε από τον απερχόμενο Δημήτρη Διαθεσόπουλο ήταν ο μεγάλος ηττημένος.

Στη θέση του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας του υγρού στίβου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκλέγεται ο Νίκος Ξυλούρης με 103 ψήφους, έναντι 96 του Διαθεσόπουλου. Η συμμετοχή των σωματείων ξεπέρασε κάθε ρεκόρ, εξαιτίας και της κυβερνητικής στήριξης στην παράταξη Γιαννόπουλου.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος φόρεσε 429 φορές το σκουφάκι της Εθνικές πόλο και έλαβε μέρος σε 4 Ολυμπιάδες με την Εθνική ομάδα πόλο. Είναι 61 ετών, υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος στο ΟΑΚΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια δούλεψε σε ανάλογο πόστο στο Ντουμπάι.

Ο Διαθεσόπουλος, ισχυρός ανήρ της πισίνας επί δεκαετίες (πρόεδρος μεταξύ 1984-90 και 1994-2021), δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο νέο Δ.Σ., αλλά θα συνεχίσει από το πόστο του επίτιμου προέδρου, με αρμοδιότητες που θα καθοριστούν από τη νέα διοίκηση.

Ετικέτες