Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Κομισιόν: Οι εξαγγελίες Τσίπρα συζητούνται με τους θεσμούς

Ερωτηθείσα σχετικά, μετά τη δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, η εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού «συζητούνται και αξιολογούνται.

Εν αναμονή της αξιολόγησης των θεσμών για το κατά πόσο τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα είναι συμβατά με τις δεσμεύσεις του προγράμματος, τελούν οι Βρυξέλλες, ενώ η Αθήνα επανέλαβε ότι όλα συζητούνται με τους θεσμούς.

Ερωτηθείσα σχετικά, μετά τη δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, ότι το εν λόγω πόρισμα των θεσμών είναι απαραίτητο ώστε να μην καθυστερήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις οικονομικές υποθέσεις, επανέλαβε πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού «συζητούνται και αξιολογούνται» στο πλαίσιο της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, σημειώνοντας πως η συμφωνία στην οποία κατέληξε το Eurogroup πάνω στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, προχωράει με βάση τους κανόνες του ESM.

«Τα συζητάμε όλα με τους θεσμούς», σχολίασε η Αθήνα

«Προφανώς όλα τα θέματα, οι μεταρρυθμίσεις συζητούνται με τους θεσμούς στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης», ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.