Κομισιόν: Οι Θεσμοί θα παραμείνουν έως ότου ολοκληρώσουν

Κομισιόν: Οι Θεσμοί θα παραμείνουν έως ότου ολοκληρώσουν

Η αποστολή των θεσμών παραμένει στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί η πρόοδος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ, αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας, αν και οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν μετά τη σημερινή συνάντηση.

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα, τόνισε πως «παραμένουν στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», προσθέτοντας: «Εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής πρόοδος». Τέλος, επανέλαβε: «Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής».

Η συνάντηση των θεσμών σήμερα:

Στις 15:45 θα γίνει η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη, η οποία είχε αρχικά οριστεί για τις 15:00.

Αμέσως μετά οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών θα αναχωρήσουν από την Ελλάδα για να ενημερώσουν τις ευρωπαϊκές ηγεσίες για την πορεία των συνομιλιών ενώ ενδέχεται να επιστρέψουν και πάλι μετά το Euro Working Group («παρόλο που δεν υπάρχει πρόγραμμα», όπως είπαν χαρακτηριστικά). Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα γίνει μια νέα προσπάθεια για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) πριν από το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter