Κομισιόν: Συστήνει ευρωπαϊκή ομάδα επιστημόνων λόγω κορονοϊού

Κομισιόν: Συστήνει ευρωπαϊκή ομάδα επιστημόνων λόγω κορονοϊού

Συμβουλευτική επιτροπή για τη νόσο του κορονοϊού, αποτελούμενη από επιδημιολόγους και ιολόγους από διάφορα κράτη-μέλη, «η οποία θα καταρτίσει κατευθυντήριες γραμμές για βασιζόμενα στην επιστήμη και συντονισμένα μέτρα διαχείρισης κινδύνου», συνέστησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε βάσει εντολής των κρατών-μελών, θα είναι η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και συμπρόεδρος η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι «ο κοροναϊός αλλάζει γρήγορα τις ζωές και τις κοινωνίες μας» και τόνισε πως «όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να λαμβάνουν κάθε μέρα καλά τεκμηριωμένες και ενδεδειγμένες αποφάσεις για τους Ευρωπαίους». Γι’ αυτό η επιστημονική γνώση και οι καλές συμβουλές είναι πιο πολύτιμες από ποτέ, συμπλήρωσε και δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα ευγνώμων προς όλους τους ειδικούς υψηλού επιπέδου που συμμετέχουν στην επιτροπή θέτοντας τις γνώσεις τους στην υπηρεσία της κοινωνίας».

Η Κύπρια επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι «οι επαγγελματίες δημόσιας υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι επιδημιολόγοι και οι ιολόγοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της εξάπλωσης της νόσου COVID-19». Υπογράμμισε πως «ο χρόνος και η επιστήμη είναι κρίσιμοι παράγοντες για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη» και σημείωσε ότι η συμβουλευτική επιτροπή θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την ιατρική απόκριση της ΕΕ στην πανδημία. «Το έργο της συμβουλευτικής επιτροπής θα συμπληρώνει και θα αξιοποιεί το έργο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων» τόνισε περαιτέρω.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter