Κόμμα ανοιχτό με όρους κοινωνίας

Κόμμα ανοιχτό με όρους κοινωνίας

Η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν κατευθύνσεις για τη νέα στρατηγική νίκης των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων.

Για μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία, για την εναλλακτική λύση. Για να απαλλάξουμε τη χώρα από τη Δεξιά, για την οργάνωση μιας άλλης πορείας για τον τόπο μετά την πολυετή και συνεχιζόμενη κρίση.

Ωστόσο αναπτύχθηκαν και απόψεις μειοψηφικές, που ναι μεν δημιουργούν πρόσκαιρα μια λογική συσπείρωσης και αντισυσπείρωσης αλλά δεν απαντούν στην άμεση ανάγκη για τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων της παραγωγής, της δημιουργίας και της εργασίας στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και της χώρας.

Οι «μεροληπτικές» πολιτικές πρέπει να απευθύνονται στο 80% και πλέον των Ελλήνων πολιτών.

Η χώρα έπρεπε από χθες να έχει ως καθοριστική πολιτική κατεύθυνση την πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας και τα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, τις εξαγωγές, τη δημιουργία πλούτου και εισοδημάτων. Η χώρα έχασε το 30% του εθνικού της πλούτου, έχει εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, τρία στα τέσσερα νοικοκυριά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις μηνιαίες ανάγκες διαβίωσης και οι πλειστηριασμοί αποτελούν καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων.

Αυτή είναι μια ριζοσπαστική, προοδευτική προσέγγιση της πραγματικότητας και όχι ιδεολογική επίδειξη καθαρότητας.

Χρειαζόμαστε ένα κόμμα ανοικτό με όρους κοινωνίας, που να παράγει πολιτική, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να δημιουργεί κινήματα και γεγονότα. Δεν χρειαζόμαστε μόνο διαχωριστικές γραμμές. Δεν χρειαζόμαστε προπαγάνδα αλλά πρωτοβουλίες και δράση. Δεν χρειαζόμαστε επανάπαυση στις αμυντικές δάφνες του δεύτερου κόμματος που προπαγανδίζει αμυντικές επιλογές για την προώθηση μετώπων, τη δημιουργία πόλων και την πρόταξη διλημμάτων.

Δέκα χρόνια μετά την κρίση δεν αρκεί μόνο η απόρριψη της Δεξιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει τις δυνατότητες του αυτοπροσδιορισμού και της εξέλιξης της φυσιογνωμίας του στην πράξη ως κυβέρνηση εν αναμονή.

Ορισμένοι αναλίσκονται στη λογική του ετεροπροσδιορισμού και διαθέτουν αλόγιστα χρόνο για να περιγράφουν τι προετοιμάζουν οι αντίπαλοι, στη λογική να προτάξουμε ότι πρώτα ευθύνονται οι άλλοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί με μετασχηματισμό και όχι στη λογική προσχώρησης ανθρώπων και αξιοποίησης των πολιτών ως εκλογικού βραχίονα.

Με ισοτιμία, με συμμετοχή, με θάρρος και έμπνευση από τις ανάγκες, τη δικαιοσύνη, τη δημιουργία. Αλλωστε ήδη συντελέστηκε μια από τις αλλαγές της διεύρυνσης και με την επικύρωση του εκλογικού σώματος σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο μετασχηματισμός είναι πλέον το νέο διακύβευμα.

Προχωράμε όλοι μαζί σε συμπόρευση, αναγνωρίζοντας λάθη και αδυναμίες. Η λαϊκή ετυμηγορία στις 7 Ιουλίου ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε καθοριστική δύναμη για το αύριο του τόπου.

Σε αυτή την προσπάθεια συνένωσης πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων μπορεί να συμμετάσχει κάθε Ελληνας και κάθε Ελληνίδα, κάθε πολίτης που εμπνέεται από τα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης, που μπορεί και πρέπει να συνεγερθεί, να συμπαραταχθεί μαζί μας για μια Ελλάδα της παραγωγής, της εργασίας, της δικαιοσύνης.

Η δεξιά διακυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. Ηδη ξαναβλάπτει συνεχώς τη χώρα και στηρίζεται στον παρασιτισμό, στην πρόσοδο και την προώθηση ιδιοτελών συμφερόντων με την κάλυψη και την αποσιώπηση της διαπλοκής στα κανάλια παραπληροφόρησης.

Εμείς έχουμε αποστολή μια νέα εθνική, δημοκρατική και προοδευτική λύση. Και θα δικαιώσουμε ξανά τις ελπίδες και τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών.

Ο Στέφανος Τζουμάκας είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter