Kόμμα για τα Ζώα: Με την επίσκεψή του στη Σαντορίνη, ο πρωθυπουργός προβάλλει ένα λάθος

Kόμμα για τα Ζώα: Με την επίσκεψή του στη Σαντορίνη, ο πρωθυπουργός προβάλλει ένα λάθος

Ο πρωθυπουργός θεωρεί τη Σαντορίνη ως «υποδειγματικό» και «εμβληματικό» τουριστικό προορισμό. Αλλά η Σαντορίνη συμβολίζει την ανομία, την σκληρότητα, την απόλυτη κυριαρχία της αισχροκέρδειας και τον εξευτελισμό της πολιτικής και του κράτους δικαίου. Η Σαντορίνη είναι παράδειγμα προς αποφυγή.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Κόμμα για τα Ζώα και καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη ότι με την παρουσία του στο νησί, νομιμοποιεί τον βασανισμό των ζώων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Σαντορίνη είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, που όμως εκφράζει ένα χρεοκοπημένο και μη βιώσιμο μοντέλο.

Εκφράζει την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, η άμετρη μεγέθυνση του οποίου εξαφάνισε όλες τις άλλες αγροτικές, βιοτεχνικές, πολιτιστικές δραστηριότητες. Κάθε οικονομία που στηρίζεται σε έναν και μόνο κλάδο, είναι πάντα ασταθής και ευάλωτη. Υπόδειγμα αυτής της μονομέρειας είναι η Σαντορίνη.

Η Σαντορίνη είναι το πρότυπο του μαζικού, εντατικού, επεκτατικού τουρισμού. Η τουριστική βιομηχανία απορροφά όλους τους φυσικούς πόρους και το νησί πλέον αναγκαστικά εισάγει τα πάντα. Στη Θήρα συναντά κανείς «ανυπόφορο κυκλοφοριακό» και λειψυδρία. Η οικοδομική δραστηριότητα γίνεται ανεξέλεγκτα, με «κραυγαλέες παρανομίες». Η οικιστική της πυκνότητα «συγκρίνεται πλέον με την Αττική».

Το σημαντικότερο όμως για εμάς, το Κόμμα για τα Ζώα, είναι πως η Σαντορίνη είναι το νησί όπου τα ιπποειδή βασανίζονται κατά εκατοντάδες και γίνονται αντιληπτά ως… τουριστική ατραξιόν! Στο όνομα της «τουριστικής ανάπτυξης» η Σαντορίνη είναι άβατο για τον νόμο και για τα δικαιώματα των ζώων.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κακή και για άλλα ζώα: Στο κέντρο της πόλης, πωλούνται… κουτάβια, που αφήνονται επίτηδες έκθετα στον ήλιο, χωρίς νερό, ώστε να τα λυπηθεί κάποιος και να τα αγοράσει! Αν και ανήκει στους πλουσιότερους δήμους της χώρας, ο Δήμος Θήρας αδιαφορεί παντελώς για τα αδέσποτα ζώα, που στη Σαντορίνη δεινοπαθούν περισσότερο από ότι σε άλλες, πολύ πιο φτωχές, περιοχές της Ελλάδας.

Πολιτικές, δικαστικές και αστυνομικές αρχές αποστρέφουν το βλέμμα από τα μαρτύρια των ζώων, αδιαφορούν για την τήρηση της νομιμότητας, αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας. Λειτουργούν εντέλει ως συναυτουργοί και υποστηρικτές των βασανιστών και των κερδοσκόπων.. Με την σημερινή του παρουσία δίπλα σε αυτές τις τοπικές αρχές, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει τη συμμετοχή του σε αυτήν την συμπαιγνία. Η σιωπή του για τον διαρκή και βάναυσο βασανισμό των ιπποειδών και των άλλων ζώων είναι εκκωφαντική -και δυστυχώς φτάνει στα πέρατα του κόσμου!

Ο πρωθυπουργός θεωρεί τη Σαντορίνη ως «υποδειγματικό» και «εμβληματικό» τουριστικό προορισμό. Αλλά η Σαντορίνη συμβολίζει την ανομία, την σκληρότητα, την απόλυτη κυριαρχία της αισχροκέρδειας και τον εξευτελισμό της πολιτικής και του κράτους δικαίου. Η Σαντορίνη είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Επιλέγοντάς την ως πρότυπο, ο πρωθυπουργός κάνει λάθος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter