Κομματικό κράτος Μητσοτάκη: Η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής της ΝΔ επικεφαλής του ΟΠΕΚΑ

Κομματικό κράτος Μητσοτάκη: Η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής της ΝΔ επικεφαλής του ΟΠΕΚΑ

«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» λέει ο θυμόσοφος λαός, και από ότι φαίνεται στην περίπτωση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του η παροιμία ταιριάζει απόλυτα.

Ο πρωθυπουργός παρά τις προεκλογικές του υποσχέσεις και τις επιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ περί «κομματικού κράτους», και διορισμών «συγγενών και φίλων» πράττει ακριβώς το ίδιο. Με συνταγή Ανδρέα Παπανδρέου δεκαετίας ’80 αλώνει τον κρατικό μηχανισμό με πρόσωπα από τον στενά κομματικό μηχανισμό της ΝΔ. Τελευταίο παράδειγμα, η υποψηφιότητα της Ξένιας Παπασταύρου για τη διοίκηση του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης) έπειτα από πρόταση της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου. Η υποψηφιότητα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας κρίθηκε θετικά από τα μέλη της Επιτροπής δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφελείας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση η Ξένια Παπασταύρου «είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και του London School of Economics. Έχει διατελέσει επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης του Ιδρύματος Μποδοσάκη, μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Τροφίμων του πρώτου φορέα στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης των τροφίμων. Το 2011 ίδρυσε την ΜΚΟ «Μπορούμε» με όραμα την ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά. Για 13 χρόνια εργάστηκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη καθώς και στο Ίδρυμα Λαμπράκη. Επιπλέον είναι ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ «Library4All”. Μιλάει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά και καλά Ιταλικά» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο αυτό που παραλείπεται να αναφερθεί είναι πως η Ξένια Παπασταύρου είναι Γραμματέας Ποιότητας Ζωής της ΝΔ, όπως αναφέρεται στο επίσημο site της ΝΔ. Η ίδια ανέλαβε τη θέση αυτή στα τέλη του περασμένου Γενάρη. Παρά τις υποσχέσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμά να τοποθετεί επικεφαλής κρατικών φορέων πρόσωπα της δικής του επιλογής τα οποία έχουν ρόλο και στο κόμμα. Κάτι που δεν παραπέμπει στο «τεχνοκρατικό» προφίλ που έχει «φιλοτεχνήσει» ο ίδιος για την κυβέρνηση του. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter