Κομοτηνή: Τι δηλώνει η μητέρα του αδικοχαμένου 6χρόνου -Θρήνος σήμερα στην κηδεία του (Video)

Κομοτηνή: Τι δηλώνει η μητέρα του αδικοχαμένου 6χρόνου -Θρήνος σήμερα στην κηδεία του (Video)

Τις πρώτες δηλώσεις τους πραγματοποίησαν έξω από τα Δικαστήρια Κομοτηνής ο δικηγόρος Δημήτρης Μήλιογλου του 15χρονου, φερόμενου ως δράστη Ισμαήλ Σερήφ, αλλά και ο δικηγόρος της οικογένειας του 6χρονου θύματος Μεχμεταλή Σεζάλ, Νότης Χαραλαμπίδης.

Ο κ. Μήλιογλου ορίστηκε αυτεπάγγελτα από την εισαγγελική αρχή. Και οι δυο δικηγόροι είναι σοβαροί και έμπειροι, γι’ αυτό οι πρώτες τους εκτιμήσεις ήταν μετρημένες, καθώς θέλουν πρώτα να αναγνώσουν αναλυτικά το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το νομικό καθεστώς για τον φερόμενο ως δράστη είναι ιδιαίτερο, καθώς πρόκειται περί ανηλίκου και κωφαλάλου. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η κύρια ανάκριση, όταν θα έρθει στην Κομοτηνή από τη Θεσσαλονίκη ειδικός διερμηνέας για κωφαλάλους.

Ο Δημήτρης Μήλιογλου τόνισε πως ακόμη δεν έχει έρθει σε επαφή ούτε με τον κατηγορούμενο ούτε με τους συγγενείς του. “Πριν λίγο μου τηλεφώνησαν και μου ανέθεσαν την υπόθεση. Δε μπορώ να σας πω τίποτα παραπάνω, αν δε δω τη δικογραφία. Πρέπει πρώτα να δω αναλυτικά τα δεδομένα και τα στοιχεία της δικογραφίας, και στη συνέχεια θα μιλήσουμε αναλυτικά”, τόνισε.

Από την άλλη ο Νότης Χαραλαμπίδης επεσήμανε ότι “οι γονείς δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής για το αποτρόπαιο γεγονός που όλοι πληροφορηθήκαμε. Δε μπορώ ακόμη να κάνω κάποια εκτίμηση για το περιεχόμενο της δικογραφίας, γιατί θα ήταν επισφαλής. Το έγγραφο της νεκροψίας, μάλιστα, θα περιέλθει στη δικογραφία αύριο το πρωί. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιβληθεί η βαρύτερη ποινή”.

Στον χώρο και η μητέρα του 6χρονου θύματος Καδριέ Αμέτ Ογλού, η οποία ζήτησε την ισόβια κάθειρξη του κατηγορουμένου.

Σήμερα κηδεύτηκε και το εξάχρονο παιδάκι.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισλαμικά θρησκευτικά έθιμα, με ιμάμη να διαβάζει τον μικρό, και μόνο άντρες να βρίσκονται στο νεκροταφείο. Στην κηδεία παρευρέθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας Νότης Χαραλαμπίδης, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Νομού Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος και υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων Οντέρ Μούμιν, οι οποίοι έγιναν δέκτες παραπόνων των κατοίκων της περιοχής. Τέλος παρευρέθηκε και ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας Οζάν Αχμέτογλου.

Στο τέλος της κηδείας μοιράστηκαν γλυκά, καριόκες, στους ανθρώπους.

Πηγή: www.xronos.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter