Kομοτηνή: Ουρές στο μοναδικό διανυκτερεύον φαρμακείο

Kομοτηνή: Ουρές στο μοναδικό διανυκτερεύον φαρμακείο

Μόνο ένα φαρμακείο διανυκτερεύει κάθε ημέρα στην Κομοτηνή. Αυτό σημαίνει πως από τις 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί, για 12 ώρες, η εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων γίνεται σε ένα μόλις σημείο της πόλης.

Και μπορεί προ πανδημίας να μην παρέστη ανάγκη λειτουργίας δεύτερου, καθώς η κίνηση καλυπτόταν χωρίς προβλήματα από το μοναδικό, ωστόσο εν μέσω covid τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ιδίως τις τελευταίες εβδομάδες, όπου η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον έχει αυξήσει τις ανάγκες διαγνωστικών τεστ, ενώ επικουρικά μία σειρά συμπολιτών μας –που είναι ανεμβολίαστοι- οφείλουν να κάνουν συνεχή τεστ για να εργαστούν.

«Βάλτε και δεύτερο»

Οι ουρές που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες, βράδια και Σαββατοκύριακα, ήταν αρκετά μεγάλες, με την ταλαιπωρία των κατοίκων έντονη. Εύλογα τα παράπονα που εκφράζουν στον «Χ» ζητώντας το άνοιγμα δεύτερου διανυκτερεύοντος.

Πάντως, από πλευράς του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης έχει γνωστοποιηθεί πως τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία καλύπτουν επείγουσες ανάγκες φαρμακευτικής περίθαλψης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξανδρος Τσαπέκος μιλώντας μέσα στην εβδομάδα στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ξεκαθάρισε εκ νέου, πως δεν είναι στα σχέδια του Συλλόγου η λειτουργία επιπλέον διανυκτερεύοντος στην Κομοτηνή.

Τέλος, να σημειωθεί, πως οι φαρμακοποιοί δεν οφείλουν να διενεργούν rapid test. Είναι στη διακριτική ευχέρειά τους, ωστόσο η μεγάλη πλειοψηφία των φαρμακείων διενεργεί, αφού αποτελούν μία επιπλέον πηγή εσόδων. Οι τιμές στην πόλη μας ξεκινούν από 5€ περίπου τα φθηνότερα, ενώ φτάνουν μέχρι το πλαφόν των 10€ για τα rapid test.

Πηγή: xronos.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter