Κόμπι: «Ήθελα πρωταθλήματα χωρίς τον Σακίλ, για να αποδείξω ότι μπορώ και μόνος»

Ο Κόμπι Μπράιαντ αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ήθελε να κερδίσει δαχτυλίδια χωρίς τον Σακίλ Ο’Νιλ, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τον ίδιο!

Ο Κόμπι Μπράιαντ αναφέρθηκε στην εποχή που ήταν συμπαίκτης με τον Σακίλ Ο’Νιλ στους Λέικερς. Ο θρύλος του ΝΒΑ αποκάλυψε πως το να μην παίξουν άλλο μαζί οι δύο αυτοί αθλητές, ήταν το καλύτερο και για τους δύο, καθώς αν κέρδιζαν πρωταθλήματα μόνοι τους, κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει τη μπασκετική κληρονομιά τους και τα όσα πέτυχαν!

Πιο συγκεκριμένα, ο Κόμπι σχολίασε:

”Άκουσα πολλά, ότι είμαι εγωιστής, ότι το μόνο που αρκεί είναι να είμαστε στην ίδια ομάδα και να κερδίζουμε πρωταθλήματα. Το καταλαβαίνω, αυτό έγινε, εντάξει; Κερδίσαμε τρία συνεχόμενα. Ήξερα όμως ότι όταν τελειώσει η καριέρα μου, πάλι θα μου ασκείται κριτική γι’ αυτό. Ότι δηλαδή είμαι από τους κορυφαίους, γιατί απλά έπαιξα με τον Σακίλ.

Γι’ αυτό ήταν σημαντικό για εμένα και τον Σακίλ να ακολουθήσουμε χωριστούς δρόμους. Δεν ήθελα να το χρησιμοποιούν εναντίον μου -ακόμα το κάνουν- αλλά το σημαντικό είναι ότι κέρδισα πρωταθλήματα χωρίς εκείνον. Πήρα μία γεύση του τί μπορούσα να κάνω ατομικά. Επομένως, ήταν κίνητρο. Είναι σαν να λες: Βάλε δίπλα στον Τζόρνταν τον Τσάμπερλεϊν. Ο Σακίλ ήταν μία δύναμη της φύσης, καταλαβαίνετε;”.

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες