Κονδύλι 1,2 εκ. ευρώ για τις πληγείσες περιοχές στην Εύβοια

Κονδύλι 1,2 εκ. ευρώ για τις πληγείσες περιοχές στην Εύβοια

Την άμεση οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση του δικτύου υποδομών σε περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πλημμύρες και την κακοκαιρία αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Θα δοθεί έκτακτη επιχορήγηση 700.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης μεγάλων περιοχών του Δήμου Χαλκιδέων καθώς και για μια πρώτη ανάπλαση των δύο κατεστραμμένων παραλιών Βασιλικού και Αγίου Νικολάου.

Επίσης, για το Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων η έκτακτη επιχορήγηση ορίστηκε στις 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων και για τα πρώτα έργα αποκατάστασης της κατεστραμμένης παραλίας των Πολιτικών.

Τα μέτρα στήριξης ελήφθησαν στο πλαίσιο συσκέψεων κυβερνητικών στελεχών και τοπικών παραγόντων, που πραγματοποιήθηκαν στις πληγείσες περιοχές, κατά την επίσκεψη κλιμακίου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν, ύστερα από συζητήσεις που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα και τον δήμαρχο Διρφύων- Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά. Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε προς τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Αρχής και των πληγέντων δήμων ότι θα επιταχυνθούν και οι διαδικασίες για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργων ύδρευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter