Κονέ-Παπαδημητρίου: Ο Μελισσανίδης μας έδωσε τα πάντα

Κονέ-Παπαδημητρίου: Ο Μελισσανίδης μας έδωσε τα πάντα

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ Γιάννης Παπαδημητρίου και ο τεχνικός διευθυντής της, Παναγιώτη Κονέ, μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας και στάθηκαν στην στήριξη του μεγαλομετόχου της Δημήτρη Μελισσανίδη. Και τα δυο στελέχη του Δικέφαλου τόνισαν ότι ο βασικός στόχος είναι η ομάδα να αποκτήσει άμεσα νοοτροπία πρωταθλητισμού σε όλα τα επίπεδα.

Γιάννης Παπαδημητρίου: Με ανοιχτά μάτια

-Για την πιθανότητα άλλης μεταγραφής: «Κατά μεγάλο ποσοστό έχουμε ολοκληρώσει τις μεταγραφές, αλλά είμαστε ένας μεγάλος οργανισμός κι όσο υπάρχει περιθώριο θα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Όπου υπάρχει ευκαιρία, η ΑΕΚ θα είναι εκεί. Ο αποκλεισμός από την Βελέζ ήταν ένα πολύ στενόχωρο γεγονός. Κάναμε την ανάλυση μας εσωτερικά, δεν μπορούμε να την κάνουμε δημόσια. Πρέπει να προχωρήσουμε, είμαστε πολύ μεγάλη ομάδα και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω».

-Για την απόκτηση του Τσούμπερ: «Το κλειδί με τον Τσούμπερ ήταν πως η ΑΕΚ ως οργανισμός, έδειξε αντανακλαστικά. Παρουσιάστηκε στην διαπραγμάτευση ένα θέμα που έπρεπε να λυθεί άμεσα. Το δεύτερο ήταν πως δείξαμε το ενδιαφέρον μας με τον σωστό τρόπο σε έναν παίκτη που κακά τα ψέματα, ένα μήνα πριν δεν θα σκεφτόταν να έρθει. Και σίγουρα έπαιξε ρόλο η πλευρά του οικονομικού, που είχε να κάνει με τον ιδιοκτήτη».

-Για την υπόθεση του Εντσάμ: «Στην υπόθεση Εντσάμ έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Κάποια πράγματα μπορούν να ειπωθούν δημοσίως κάποια άλλα όχι, οπότε ας μείνουμε εκεί».

-Για το αν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα έγιναν: «Στην πρώτη συνάντηση με τον ιδιοκτήτη, η απόφαση ήταν για ριζικές αλλαγές. Αυτό τηρήθηκε απόλυτα. Δυστυχώς ήρθε ο αποκλεισμός από την Βελέζ, αλλά το πλάνο στηρίχθηκε. Είχε να κάνει με το ποδοσφαιρικό κομμάτι, αλλά και το θέμα νοοτροπίας. Θέλαμε παίκτες με μεγάλη εμπειρία, που να έχουν κάνει πρωταθλητισμό και πρέπει στην ΑΕΚ να έχουμε παίκτες που να ξέρουν από πρωταθλητισμό. Με την πείρα τους επίσης επιχειρούμε να ελαχιστοποιήσουμε το διάστημα προσαρμογής. Στο αθλητικό κομμάτι θέλαμε ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι, πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και γενικά πιο αθλητικά παιδιά. Ακόμη κι αυτοί που δεν καταφέραμε να φέρουμε, είχαν όλοι αυτά τα χαρακτηριστικά. Και τη νοοτροπία που θέλουμε να βάλουμε στα αποδυτήρια μας».

-Για τον προπονητή: «Ο κ. Μιλόγεβιτς ξέρει καλά την ΑΕΚ, ξέρει τις απαιτήσεις της, έχει κάνει πρωταθλητισμό».

-Για τους στόχους της χρονιάς: «Το DNA της ΑΕΚ δεν θα το πει ο Παπαδημητρίου και ο Κονέ. Ο κ. Μελισανίδης έκανε μια τεράστια επένδυση, δεν μας είπε όχι σε τίποτα. Όχι μόνο στήριξε το πλάνο, αλλά το ενίσχυσε κι άλλο. Και τήρησε αυτό που είχε πει και σε σας. Στο πολλαπλάσιο μάλιστα, γιατί τότε είχε μιλήσει για επτά – οκτώ παίκτες. Δεν έγινε αυτή η επένδυση για να μην κυνηγήσουμε την πρωτιά. Από την άλλη η ομάδα χρειάζεται χρόνο, που η ΑΕΚ ποτέ δεν τον έχει και γι’ αυτό δεν θα είναι εύκολο».

-Για την ΑΕΚ Β΄:«Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να μη συμμετέχει στην εξέλιξη αυτή που έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα. Δεν ξέρω τι είχε γίνει στο παρελθόν, μπορώ να μιλήσω για το διάστημα που είμαστε εμείς εδώ. Θέλει πολλή δουλειά και πιθανώς στο ξεκίνημα να φανεί πως είμαστε κάπως πίσω από τον ανταγωνισμό. Αλλά θεωρώ πως με την δουλειά που θα συνεχίσουμε στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, θα δούμε καλά πράγματα…».

-Για την νοοτροπία που πρέπει να έχει η ΑΕΚ: «Όταν δουλεύεις στην ΑΕΚ δεν επιτρέπεται να είσαι ευχαριστημένος ποτέ. Τη στιγμή που θα νιώσεις ευχαριστημένος, έχεις χάσει το παιχνίδι. Η ΑΕΚ πρέπει πάντα να κινείται για να κοιτάει το κάτι καλύτερο από αυτό που έχει σε όλα τα επίπεδα. Αυτή τη νοοτροπία έχουμε όλοι όσοι δουλεύουμε σε αυτή».

Κονέ: Η Βελέζ μας έδωσε επιπλέον κίνητρο

Ο Π. Κονέ από την πλευρά του είπε: «Η Βελέζ μας έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο για να επιμείνουμε στον σχεδιασμό που είχαμε από πριν. Δεν άλλαξε κάτι, δουλέψαμε πολύ σκληρά, σε συνεννόηση με όλους όσοι έχουν ευθύνη μαζί μας για τον σχεδιασμό. Θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα…».

– Για το αν μπορούσαν να γίνουν κι άλλες κινήσεις πριν την Βελέζ: «Η μεταγραφική περίοδος κρατάει 90 μέρες. Όσο και να θέλουμε να επισπεύσουμε κάποια πράγματα, δεν εξαρτάται μόνο από μας. Το σύστημα είναι έτσι. Ούτε η ΑΕΚ, ούτε καμιά άλλη ομάδα μπορούν να κάνουν όλες τις μεταγραφές που θέλουν, όταν τις θέλουν».

-Για τον Εντσάμ: «Ο Εντσάμ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο μας ενδιέφερε αρκετά. Το δουλέψαμε μαζί του, πέρασε όμως αυτή η χρονική περίοδος και δεν θέλω να αναφερθώ άλλο σε αυτό. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως η ΑΕΚ έκανε τα πάντα σωστά κι επαγγελματικά και ήταν σωστή απέναντι και στον ποδοσφαιριστή. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη για να στέκεται στον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που δεν έγιναν γνωστοί και συζητήσαμε πολύ μαζί τους. Σε αυτή την κατηγορία ήταν κι ο Εντσάμ».

-Για τα προφίλ των παικτών που ήρθαν: « Έγιναν πολλές συναντήσεις με τους ανθρώπους που τρέξαμε όλο τον σχεδιασμό. Ο πρώτος στόχος ήταν παίκτες με προσωπικότητα, παραστάσεις, εμπειρίες. Επιλέξαμε αυτά τα προφίλ για να δώσουν προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο, μαζί βέβαια με όσους έμειναν. Πιστεύω θα δέσουν πολύ καλά μεταξύ τους. Έχουν όλοι πολύ σημαντικές παραστάσεις στην καριέρα τους. Η δουλειά μας δεν τελειώνει σε μια μεταγραφική περίοδο. Τα παζλ είναι πολλά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε».

-Για τα κριτήρια για την επιλογή προπονητή: «Η απόφαση για τον προπονητή ήταν μεν όλων μας, αλλά πάντα είναι κεντρική απόφαση, με τον πρώτο λόγο φυσικά στον ιδιοκτήτη. Συμφωνήσαμε όλοι στο πρόσωπο του κ. Μιλόγεβιτς και ο ιδιοκτήτης πήρε την τελική απόφαση».

-Για τη νοοτροπία της ομάδας: «Θέλουμε να χτίσουμε νοοτροπία πρωταθλητή και πιστεύω πως με την άφιξη των νέων ποδοσφαιριστών είμαστε σε καλό δρόμο».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter