Κόνιαρης: Ο πιο εύστοχος σουτέρ τριών πόντων του Ολυμπιακού (πίνακας)

Κόνιαρης: Ο πιο εύστοχος σουτέρ τριών πόντων του Ολυμπιακού (πίνακας)

O Ολυμπιακός νίκησε την Μπάγερν Μονάχου εντός έδρας και έμεινε ζωντανός στο “κυνήγι” της πρόκρισης στα προημιτελικά της φετινής Ευρωλίγκας, όμως το καλύτερο που αποκόμισε από στον συγκεκριμένο αγώνα είναι η εμφάνιση των Ελλήνων ταλαντούχων παικτών, όπως οι Αντώνης Κόνιαρης και Σάσα Βεζένκοφ, οι οποίοι που έδειξαν πως οι “ερυθρόλευκοι” έχουν και μέλλον.

Του Στέλιου Τορομανίδη/ info@eurohoops.net

Ο MVP του ματς με 20 πόντους και 5/6 τρίποντα Βεζένκοφ “τράβηξε” λίγα παραπάνω βλέμματα στο ΣΕΦ, αλλά ο παίκτης με τον οποίο θα ασχοληθούμε στο συγκεκριμένο κείμενο αγωνίζεται στην θέση του πόιντ γκαρντ. Ο λόγος είναι απλός και λέγεται ευστοχία στα σουτ τριών πόντων.

Μπορεί να μην γεμίζει και πολύ το… μάτι λόγω και του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής του, όμως ο Κόνιαρης είναι μέχρι στιγμής ο πιο εύστοχος σουτέρ των Πειραιωτών έξω από τα 6,75μ.! Μάλιστα στα τελευταία δυο παιχνίδια με τον κόουτς Γιώργο Μπαρτζώκα στην άκρη του πάγκου χρησιμοποιείται περισσότερο (21′ μέσο όρο σε σχέση με τα 13′ που έπαιζε επί εποχής των ξένων κόουτς στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου) δεδομένης και της αποχώρησης του Ουίλ Τσέρι, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί αισθητά πετυχαίνοντας το 30% των πόντων του για φέτος (21 από τους 70).

Από την περίμετρο μέτρησε 5/7 (71,4%) απέναντι σε Άλμπα Βερολίνου και Μπάγερν, ενώ από το ξεκίνημα της σεζόν έχει 18/34 (52,9%), ποσοστό που τον αναδεικνύει πρώτο σε ευστοχία τριπόντων μεταξύ των συμπαικτών του και δεύτερο σε ολόκληρη την διοργάνωση πίσω μόνο από τον Στέφαν Γιόβιτς της Χίμκι (53,3%).

O Έλληνας περιφερειακός που αποκτήθηκε πριν λίγους μήνες από τον Ολυμπιακό για να πλαισιώσει τους “βασικούς” των “ερυθρολεύκων” στην γραμμή των γκαρντ φαίνεται πως εκτιμάται από τον προπονητή των Πειραιωτών και όχι άδικα. Εκτός του εκπληκτικού σουτ που διαθέτει έξω από την γραμμή των 6,75μ., αγωνίζεται εξαιρετικά και στην άμυνα όντας εκ των λίγων καλαθοσφαιριστών στην ομάδα του Πειραιά με εμφανή προσφορά στο πίσω μέρος του παρκέ…

Αν όλα πάνε καλά και ο Αντώνης Κόνιαρης (εορτάζων χθες 17/01) χρησιμοποιείται αρκετά και στα επόμενα παιχνίδια, τότε ο Ολυμπιακός θα κερδίσει έναν παίκτη που μαζί με τους υπόλοιπους νεαρούς Έλληνες θα αποτελέσει πολύ σημαντικό κορμό για τις επόμενες σεζόν.

Αναλυτικά τα ποσοστά των παικτών του Ολυμπιακού που έχουν σουτάρει 20 ή και περισσότερα τρίποντα έξω από την γραμμή των 6,75μ. την σεζόν 2019-2020:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter