Κονιόρδου: Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Ακροπόλ Παλλάς

Κονιόρδου: Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Ακροπόλ Παλλάς

Oλοκληρώνονται σε δύο μήνες οι εργασίες ανακαίνισης του «Ακροπόλ Παλάς» και ως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς το περίφημο κτίριο-κόσμημα της οδού Πατησίων αποδίδεται στην πόλη για δράσεις σύγχρονου πολιτισμού από νέους δημιουργούς.

Τη διαβεβαίωση έδωσε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στην εφ΄ όλης συνέντευξή της στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ και τον Πάνο Χαρίτο, χθες βράδυ, μέσα από το ιστορικό μεσοπολεμικό ξενοδοχείο Ακροπόλ. Οι εργασίες συντήρησης στο χρόνια ερειπωμένο κτίριο είχαν ξεκινήσει από το υπουργείο Πολιτισμού το 2013.

Η Λυδία Κονιόρδου απάντησε σε ερωτήματα της τρέχουσας επικαιρότητας που αφορούν τις αρμοδιότητες της, αλλά, επίσης, περιέγραψε το όραμα της για τον πολιτισμό στην Ελλάδα. «Είμαι λίγο περισσότερο από διακόσιες ημέρες στο υπουργείο Πολιτισμού και θεωρώ ότι, παρά τις δυσπραγίες, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα» είπε η υπουργός στον δημοσιογράφο.

Η μεγαλύτερη πρόκληση όταν ανέλαβε τα καθήκοντα της στο υπουργείο ήταν, παραδόξως, όχι τόσο τα οικονομικά προβλήματα όσο η «τραυματική», όπως την χαρακτήρισε, τομή ανάμεσα στην αρχαία κληρονομιά και τη σύγχρονη Ελλάδα :«Υπήρχε ανέκαθεν ένα είδος εμφυλίου ανάμεσα στα δύο και κατ’ επέκταση στους δημιουργούς. Σκοπός είναι η σύνδεση της αρχαιότητας με τη σύγχρονη εποχή, με τρόπο που να αποφέρει καρπούς . Έχουμε τέτοια παραδείγματα, επιτυχημένα, και από την πλευρά των δημιουργών, αλλά και από την πολιτική του υπουργείου» είπε η υπουργός κι ανέφερε το παράδειγμα του Ακροπόλ και το Μέγαρο Μουσικής που παρέχει τις αίθουσες τους δωρεάν για πρόβες νέων δημιουργών».

Η Λυδία Κονιόρδου αναφέρθηκε, χωρίς απρόβλεπτα, σε όλους τους τομείς του «δαιδαλώδους», όπως το χαρακτήρισε, υπουργείου Πολιτισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter