Κωνσταντίνα Κούνεβα: Αυτό το υγρό καίει το κόκκαλο για 20 μέρες (video)

Κωνσταντίνα Κούνεβα: Αυτό το υγρό καίει το κόκκαλο για 20 μέρες (video)
Φωτογραφία: Από την εκπομπή της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Στην εκπομπή της Ιωάννας Παλιοσπύρου μίλησε η Κωνσταντίνα Κούνεβα για την ημέρα που άλλαξε η ζωή της.

Η πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με δύναμη ψυχής γύρισε 14 χρόνια πίσω όταν δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι επειδή ενημέρωσε τους συνεργαζόμενους της για τα δικαιώματα τους.

Γεννημένη, το 1964 στην πόλη  Σιλίστρα της Βουλγαρίας σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος του Βέλικο Τάρνοβο.

Το 2001 αναγκάστηκε για λόγους υγείας του γιού της να μεταναστεύσει στην Ελλάδα. Από το 2002 είχε εκλεγεί γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στην ΟΙΚΟΜΕΤ, μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών Πειραιώς.

Στην προσπάθεια της να διεκδικήσει τα εργατικά της δικαιώματα και να αφυπνίσει και τους άλλους εργαζόμενους η Κούνεβα «ενόχλησε» τα αφεντικά της. Συχνά δεχόταν απειλές πως αν δεν σταματήσει να μιλάει θα πάθει κάτι κακό.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2008 δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από αγνώστους οι οποίοι την περιέλουσαν και την ανάγκασαν να το καταπιεί. 

Τόσα χρόνια μετά η υπόθεση δεν έχει εξιχνιαστεί με την Διεθνή Αμνηστία να έχει χαρακτηρίσει την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση μη λεπτομερή και μη αντικειμενική. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ακόμα αναζητά δικαιοσύνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter