Κωνσταντίνος Πουλής για δίωξη Βαξεβάνη: Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε την εξουσία, δεν έχουμε δημοκρατία

Κωνσταντίνος Πουλής για δίωξη Βαξεβάνη: Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε την εξουσία, δεν έχουμε δημοκρατία
Πηγή φωτογραφίας: Facebook

«Στον αστερισμό του σκανδάλου Novartis δημοσιογράφοι που αποδεικνύουν με ρεπορτάζ συντελεσθείσες παρανομίες διώκονται από τη δικαιοσύνη προκειμένου να φοβηθούν και να σταματήσουν να κάνουν τη δουλειά τους» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο δημοσιογράφος του The Press Project, Κωνσταντίνος Πουλής για την δίωξη στον Κώστα Βαξεβάνη.

«Η δικαιοσύνη αυτήν τη στιγμή υπακούει στις διαταγές της κυβέρνησης και αντί να φέρνει την πυροσβεστική, συλλαμβάνει αυτόν που φώναξε ”φωτιά”» συμπληρώνει με νόημα ο δημοσιογράφος.

Αναλυτικά η δήλωση: 

«Στον αστερισμό του σκανδάλου Novartis δημοσιογράφοι που αποδεικνύουν με ρεπορτάζ συντελεσθείσες παρανομίες διώκονται από τη δικαιοσύνη προκειμένου να φοβηθούν και να σταματήσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Η δικαιοσύνη αυτήν τη στιγμή υπακούει στις διαταγές της κυβέρνησης και αντί να φέρνει την πυροσβεστική, συλλαμβάνει αυτόν που φώναξε «φωτιά». 

Η ελευθερία των δημοσιογράφων να ερευνούν και να αποκαλύπτουν δεν αποτελεί απλώς μία από τις πολλές εκφάνσεις της ζωής σε μία δημοκρατική πολιτεία. Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε την εξουσία, δεν έχουμε δημοκρατία.

Ίσως να μην είναι πολύ εύκολο να το συνειδητοποιήσουμε αυτό, γιατί συμβαίνει σταδιακά. Όμως αυτό ακριβώς συμβαίνει και έτσι οφείλουμε να το περιγράψουμε.

#με_τον_βαξεβάνη»

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter