Κωνσταντινούπολη: Πανηγυρισμοί μετά τη νίκη Ιμάμογλου – «Αυτή δεν είναι παρά μόνο η αρχή» (Photos)

Κωνσταντινούπολη: Πανηγυρισμοί μετά τη νίκη Ιμάμογλου – «Αυτή δεν είναι παρά μόνο η αρχή» (Photos)

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας μπροστά από το δημαρχείο Κωνσταντινούπολης, για να γιορτάσουν την επανεκλογή του Εκρέμ Ιμάμογλου. Συνολικά, το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέστη ήττα, χάνοντας την Κωνσταντινούπολη αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις, με τους υποψηφίους του CHP να συγκεντρώνουν το 37,74% των ψήφων έναντι 35,49% των αντίστοιχων του κόμματος Ερντογάν.

Ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών, ο οποίος -σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ- μπορεί να βάλει πλώρη και για την ηγεσία του CHP, εμφανίστηκε ενώπιον των ψηφοφόρων του μετά τα πρώτα αποτελέσματα. Αρκετοί από το πλήθος είχαν ανάψει τους φακούς των κινητών τηλεφώνων τους, αλλά και καπνογόνα.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Σαρωτική νίκη Ιμάμογλου – Ο Ερντογάν χάνει τις τρεις μεγάλες πόλεις

Τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών

«Κερδίσαμε τις εκλογές!», δήλωσε στο πλήθος ο Εκρέμ Ιμάμογλου. «Αυτή δεν είναι παρά μόνο η αρχή!»

Ο 52χρονος πολιτικός μόνο διατηρεί το αξίωμα που κέρδισε έπειτα από σκληρή μάχη το 2019, αλλά κατάφερε νέο πλήγμα στον πρόεδρο Ερντογάν, που είχε αναλάβει την υποστήριξη του μηχανικού και πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ, 47 ετών, που διεκδίκησε το αξίωμα για πρώτη φορά,

«Τα αποτελέσματα της κάλπης δείχνουν ότι έχουμε χάσει ύψος σε όλη τη χώρα. Φυσικά, θα αναλύσουμε τους λόγους αυτής της πτώσης σε τοπικό επίπεδο. Όπου χάνουμε, όπου μένουμε πίσω, θα εντοπίσουμε τους λόγους και θα κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις», σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Άγκυρα το βράδυ της Κυριακής, όταν κατέστη σαφή η εκλογική ήττα των υποψηφίων του AKP.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: «Σημείο καμπής η 31η Μαρτίου» – Η αντίδραση Ερντογάν για τα εκλογικά αποτελέσματα

Γάζα: «Δεκάδες πτώματα στο νοσοκομείο Σίφα» – Αποσύρουν άρματα οι Ισραηλινοί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter