Κοντά στο επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού των 6,6 Ρίχτερ ο σημερινός σεισμός στην Κοζάνη

Κοντά στο επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού των 6,6 Ρίχτερ ο σημερινός σεισμός στην Κοζάνη

Μια πρώτη σεισμική δόνηση ανησύχησε τους κατοίκους των περιοχών της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας περίπου στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ δέκα λεπτά αργότερα έγινε και νέος σεισμός μικρότερου μεγέθους. 

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών κάνει λόγο για δύο διαδοχικούς σεισμούς μεγέθους 4,6 και 3,8 αντίστοιχα της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Μανώλη Σκορδίλη, το επίκεντρο της σημερινής κύριας σεισμικής δόνησης είναι πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, μεγέθους 6,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή τον Μάιο του 1995

Όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Σκορδίλης, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, η κύρια δόνηση ήταν μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε στις 13:50 και είχε επίκεντρο 14 χιλιόμετρα νότια της Κοζάνης.

Πάντως σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το μέγεθος του πρώτου σεισμού ήταν 5,1 της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο προσδιορίζεται 12 χλμ νότια της Κοζάνης και 8 χλμ βορειοδυτικά της Αιανής Κοζάνης σε εστιακό βάθος 15 χιλιομέτρων. 

Εννιά λεπτά αργότερα, καταγράφηκε νέα δόνηση μεγέθους 4 Ρίχτερ και σε εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων στην ίδια περιοχή. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter