Κόντε: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να βρεθεί στη θέση να ζητήσει “συγγνώμη”, όπως με την Ελλάδα»

Κόντε: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να βρεθεί στη θέση να ζητήσει “συγγνώμη”, όπως με την Ελλάδα»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατέστησε σαφές, σε δηλώσεις που παραχώρησε την Τρίτη, ότι διατηρεί αρκετές επφυλάξεις όσον αφορά τη δυνατότητα χρηματοδότησης των κρατών μελών της Ένωσης μέσω του ESM.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να βρεθεί σε θέση να ζητήσει και πάλι συγγνώμη από καμία χώρα, όπως συνέβη στο παρελθόν, όταν επέβαλε στην Ελλάδα υπερβολικά αυστηρούς όρους για την χρηματοδότησή της», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός. ο οποίος σημείωσε επίσης ότι η χώρα του, από κοινού με άλλα οκτώ κράτη της Ε.Ε έχουν ταχθεί υπέρ «νέων μορφών χρηματοδότησης» για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από το σαρωτικό πέρασμα της Covid-19.

Για τον Ιταλό πρωθυπουργός, τόσο η πρόταση που έχει παρουσιάσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για ένα «Ταμείο Ανάκαμψης», όσο και εκείνες της ισπανικής και της γαλλικής κυβέρνησης -με κάποιες προσθήκες- θα μπορούσαν να στηριχθούν από την Ιταλία.

«Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, με ένα νέο εργαλείο το οποίο να είναι συμβατό με τις ευρωπαϊκές συνθήκες, με μεγαλύτερη χρηματο-οικονoμική ισχύ από όλα τα άλλα, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν όλες οι συνέπειες του Covid 19. Ένα εργαλείο το οποίο θα πρέπει να τεθεί άμεσα στη διάθεση όλων των ενδιαφερόμενων χωρών, διαμέσου ενός μηχανισμού εγγυήσεων», δήλωσε πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter