Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Κοντονής: Αγωνιζόμαστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς και της διαπλοκής

«Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα για να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς και της διαπλοκής» επισήμανε από την Κέρκυρα, που βρίσκεται με αφορμή την εκπροσώπηση της κυβέρνησης για τις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στο θέμα της υποβολής παραίτησης της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου.

Ο κ. Κοντονής επανέλαβε, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η παραίτηση της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς προκαλεί «εύλογα ερωτηματικά» , καθώς όπως είπε «πραγματοποιείται δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας της, με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, όταν την ίδια ώρα η Εισαγγελέας είχε εκ μέρους της κυβερνήσεως, την απόλυτη στήριξη για τη διερεύνηση και αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και των εμπλεκομένων σ' αυτό. Στήριξη που από την πρώτη στιγμή της είχε παρασχεθεί εμπράκτως» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Παράλληλα ο κ. Κοντονής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε και στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της Ελλάδας. «Έχουν προβλεφθεί οι θέσεις για τον κάθε νομό και όσον αφορά την Κέρκυρα θα καλυφθεί το 80% των κενών θέσεων και μετά το πέρας όλων αυτών των διαγωνισμών, θα δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες και θα πράξουμε τα ανάλογα», είπε ο κ. Κοντονής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.