Κοντονής: Αν η ΝΔ πιστεύει ότι η κατάτμηση της Β’ Αθηνών είναι σωστή, πρέπει να την ψηφίσει

Κοντονής: Αν η ΝΔ πιστεύει ότι η κατάτμηση της Β’ Αθηνών είναι σωστή, πρέπει να την ψηφίσει

Για την εν εξελίξει συζήτηση στη Βουλή που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως την κατάτμηση μεγάλων περιφερειών, καθώς και την δυνατότητα και τον τρόπο ψήφου των αποδήμων Ελλήνων, αλλά και την θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι θα ψηφίσει την πρώτη μόνο εάν έρθει και η δεύτερη άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση, ο κ. Κοντονής είπε ότι «η δεύτερη, η ψήφος των αποδήμων, θα πρέπει να γίνει με οργανωμένο τρόπο και σωστά σχεδιασμένο».

«Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στη Βουλή δήλωσε ότι μελετάται από ειδική επιτροπή που συστάθηκε με βάση το νομοσχέδιο που ψηφίζει. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας λόγος εκ μέρους της ΝΔ να μην προσυπογράψει την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών, που δεν λειτουργεί στα πρότυπα με τα οποία είχε αρχικά σχεδιαστεί», όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Έχουμε εκατομμύρια κόσμο στο λεκανοπέδιο. Θα πρέπει ο πολίτης να ξέρει τι ψηφίζει, να μην έχουμε μόνο τους πολύ γνωστούς με πιθανότητες επιτυχίας. Επομένως, είναι αυτονόητο ότι η ΝΔ, από τη στιγμή που πιστεύει ότι πρέπει να γίνει και είναι σωστό, θα έπρεπε να το ψηφίσει. Γι’ αυτό είναι ο κοινοβουλευτικός διάλογος για να αναδεικνύονται τα σωστά, η αντιπολίτευση να κάνει τις παρατηρήσεις της. Αν κάποιος λέει “συμφωνώ, αλλά δεν το ψηφίζω”, δεν έχει νόημα», συνέχισε ο κ. Κοντονής.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην ψήφο των αποδήμων, είπε ότι «πρώτα απ’ όλα πρέπει να δούμε τα τεχνικά ζητήματα, γιατί είναι μία εκλογική διαδικασία που πρέπει να είναι αδιάβλητη. Πρέπει επίσης να δούμε πώς θα εναρμονιστεί με το Σύνταγμαν ή αν χρειάζεται αναθεώρηση. Για όλα αυτά πρέπει να υπάρξει εμπεριστατωμένη μελέτη και ολοκληρωμένος σχεδιασμός».

Για τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, ο κ. Κοντονής είπε ότι «αν έχουμε εφημερίδες και ΜΜΕ του Μαρινάκη, εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούτε για διαφορές 10%, 12%, θα πούμε και 15% σε λίγο. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα ως η ντουντούκα της ΝΔ. Τώρα, ποιοι τον ακούνε και διαβάζουν τις εφημερίδες του, είναι άλλο ζήτημα».

Από την άλλη πλευρά, «σε δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την πραγματικότητα με ένα πνεύμα αντικειμενικότητας, βλέπουμε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφει η ΝΔ», σημείωσε ο κ. Κοντονής.

«Στο Μακεδονικό π.χ. αρχίσει να αντιλαμβάνεται η κοινή γνώμη από πού ξεκινήσαμε και πού έχουμε καταλήξει, δέχεται την συμφωνία ως θετική σε ένα ικανοποιητικό βαθμό. Καθήκον μας είναι να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό και να καταδείξουμε ποιοι είναι αυτοί που φωνάζουν. Χτες στη Θεσσαλονίκη, 500 άτομα προσπάθησαν να συγκροτήσουν συλλαλητήριο, με κεντρικό σύνθημα “αλήτες, προδότες, πολιτικοί”. Το κεντρικό σύνθημα της Χρυσής Αυγής και των νεοναζί. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ποιοι είναι αυτοί, να βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι όσο τους νομιμοποιούν, αυτό θα ξεσπάσει εναντίον τους», κατέληξε.

Πηγή: left.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter