Κοντονής: Απολύτως άστοχη η δήλωση Μητσοτάκη για την μεταγωγή Γιαγτζόγλου

Κοντονής: Απολύτως άστοχη η δήλωση Μητσοτάκη για την μεταγωγή Γιαγτζόγλου

“Απολύτως άστοχη” χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «η κυβέρνηση έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να διαπραγματεύεται με κατηγορούμενους για τρομοκρατία και εν τέλει να κάνει ό,τι της ζητούν” – δήλωση που αφορούσε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, κρατουμένου από τις φυλακές Λάρισας, για τον οποίο υπήρξαν κάποιες κινητοποιήσεις την προηγούμενη εβδομάδα.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο κ. Κοντονής είπε ότι η δήλωση αυτή είναι όχι μόνον άστοχη, αλλά δίνει και την εντύπωση ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει γνώση των πραγματικών γεγονότων. Όπως ενημέρωσε ο κ. Κοντονής, ο συγκεκριμένος κρατούμενος, ο οποίος με απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή κατηγορείτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, κρατείτο στις δικαστικές φυλακές Λαρίσης. Στις φυλακές Κορυδαλλού παρέμεινε τέσσερις ημέρες για δικαστήριο το οποίο είχε στην Αθήνα, και αμέσως μετά επανήλθε στις φυλακές της Λάρισας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, τόνισε ότι το αίτημα που υποβλήθηκε, να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού ο κρατούμενος αυτός, ήταν παράνομο διότι δεν είχε τηρηθεί καμία διαδικασία, και παράλογο διότι οι κρατούμενοι δεν επιλέγουν τα σωφρονιστικά ιδρύματα στα οποία θα παραμείνουν, αλλά υπάρχουν κανονισμοί και αποφάσεις. Ο κ. Κοντονής επισήμανε πως η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, αποφάσισε τη μεταγωγή του στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μετατροπή της φυλακής Κορυδαλλού, από μία μεικτή φυλακή υποδίκων και καταδικασθέντων, σε φυλακή υποδίκων.

Μάλιστα, προς υλοποίηση αυτού του σχεδίου με στόχο την αποσυμφόρηση, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός, τον επόμενο μήνα θα φύγουν από τις φυλακές Κορυδαλλού γύρω στους 57 καταδικασθέντες, και θα έλθουν περί τους 27 υπόδικους – και με αυτή την αναλογία θα γίνεται σταδιακά η μετακίνηση. “Η επιτροπή και όχι η κυβέρνηση αποφάσισε, ότι στους πρώτους κρατουμένους υποδίκους που θα έρθουν στην φυλακή του Κορυδαλλού θα είναι και ο συγκεκριμένος κρατούμενος, όπως επίσης άλλοι έξι από τη Λάρισα. Η Επιτροπή αποφάσισε σωστά κατά τη γνώμη μου, διότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος, εκτός των άλλων, όπως και οι άλλοι, έχουν σε άμεσο χρόνο πάρα πολύ σοβαρά δικαστήρια” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ανάφερε ότι η στάση της κυβέρνησης ήταν υπεύθυνη, καθώς δεν ενέδωσε στο παράλογο και παράνομο, αίτημα για άμεση επιστροφή του κρατουμένου. “Ελπίζω λοιπόν, να πληροφορούν καλύτερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι συνεργάτες του, και ο ίδιος να είναι πιο προσεκτικός όταν προβαίνει σε τέτοιου τύπου δηλώσεις” κατέληξε ο κ. Κοντονής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστικά & Documento

29/09/2022, 13:12
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter