Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Μιλώντας στη Βουλή

Κοντονής: Δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση για την Ηριάννα - «Σύντομα νέα αίτηση αναστολής»

Ως μια «δυσάρεστη έκπληξη» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, την απορριπτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών για το αίτημα αναστολής έκτισης ποινής για την Ηριάννα αλλά και τον Περικλή.

Όπως ανέφερε ο Στ. Κοντονής, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση για άλλο θέμα στη Βουλή, η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για την Ηριάννα «αποτελεί δυσάρεστη έκπληξή γιατί η στάση της αιτούσας καθ’ όλο το χρόνο της υποδικίας ήταν καθόλα υποδειγματική μιας και τήρησε όλα εκείνα τα καταναγκαστικά δικονομικά μέτρα που της είχα επιβληθεί.» Επιπλέον, «σεβόμενη το δικαιϊκό σύστημα χρησιμοποίησε εκείνα τα μέσα που προσφέρει ο ποινικός κώδικας για την άρση της επιστημονικής της εξέλιξης» ενώ «οι πολίτες ζητούν και απαιτούν από τη Δικαιοσύνη ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλα.

Χαρακτήρισε «τουλάχιστον περίεργο» το γεγονός ότι «κάποιοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές για εμπόριο ναρκωτικών μπορούν να έχουν το δικαίωμα αναστολής μέχρι την εκδίκαση και άλλοι όπως η συγκεκριμένη δεν μπορεί να πάρει την αναστολή».

Χαρακτήρισε δε τις αποδοκιμασίες κατά των δικαστών «απαράδεκτες και καταδικαστέες, όχι μόνο γιατί δυσφημούν την προσπάθεια και τον αγώνα της ίδιας και των δικηγόρων της» αλλά και γιατί «και οι δικαστές είναι άνθρωποι και ως άνθρωποι κάνουν λάθη και γ’ αυτό ο κώδικας προβλέπει σε πολύ μικρό βαθμό νέα αίτηση που προφανώς θα κριθεί από το ίδιο δικαστήριο με άλλη προφανώς σύνθεση».

«Το δικαίωμα της εύρυθμής λειτουργίας της δικαιοσύνης και των δικαστηρίων η κυβέρνηση θα το υπερασπιστεί με κάθε τρόπο», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.