Κοντονής: Γελοία τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε «Άργος» & «Ευρώπη» – Να κληθεί για εξηγήσεις ο Κυριτσάκης

Κοντονής: Γελοία τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε «Άργος» & «Ευρώπη» – Να κληθεί για εξηγήσεις ο Κυριτσάκης

«Εδώ λοιπόν ή κοροϊδευόμαστε με αυτές τις αποφάσεις ή συμβαίνει κάτι άλλο…» σχολίασε με νόημα ο κ. Κοντονής αναφορικά με τα «γελοία» -όπως τα χαρακτήρισε- πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα δύο πρακτορεία διανομής Τύπου.

Λάβρος κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του προέδρου της Δ. Κυριτσάκη ήταν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, παίρνοντας το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι η σχετική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού επιβεβαίωσε μεν τη λειτουργία του συγκεκριμένου trust το οποίο αποκόμιζε τεράστια κέρδη σε βάρος της πληροφόρησης των πολιτών, αλλά συνοδεύτηκε από γελοία πρόστιμα που ούτε καν αγγίζουν το παράνομο όφελος αυτών των εταιριών.

«Εδώ λοιπόν ή κοροϊδευόμαστε με αυτές τις αποφάσεις ή συμβαίνει κάτι άλλο…» είπε με νόημα o πρώην υπουργός και πρότεινε να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Δ. Κυριτσάκης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το πώς «ένα πολύ σωστό σκεπτικό καταλήγει σε μία απαράδεκτη -όσον αφορά το ύψος του χρηματικού προστίμου- ποινή».

Αμέσως μετά, η προεδρεύουσα και συνάμα πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενημέρωσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει προγραμματιστεί ήδη η κλήση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ερχόμενη Τρίτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter