Κοντονής: Γελοιότητες και αθλιότητες οι κατηγορίες εναντίον μας για την άδεια του Κουφοντίνα

Κοντονής: Γελοιότητες και αθλιότητες οι κατηγορίες εναντίον μας για την άδεια του Κουφοντίνα

“Γελοιότητες και αθλιότητες” χαρακτήρισε τις κατηγορίες απέναντι στην κυβέρνηση σχετικά με την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα ο Σταύρος Κοντονής.

Ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

“Ήταν μια απόφαση του συμβουλίου των φυλακών”, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και χαρακτήρισε “δολιότητα πρώτου βαθμού το να λέει κάποιος ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε εισαγγελέα”.

“Εμείς”, είπε ο Σ. Κοντονής, “καταργήσαμε τις φυλακές τύπου Γ’ που ξέρετε ότι λειτούργησαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και δημιούργησαν πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά τα οποία πήγαν να λύσουν” και χαρακτήρισε γελοίο τον ισχυρισμό πως οι φυλακές αυτού του τύπου καταργήθηκαν για να παίρνουν κάποιοι άδεια.

“Οι κατηγορίες προέρχονται από τη ΝΔ την ώρα που είναι γνωστό ότι επί των ημερών της πήραν άδεια εμπλεκόμενοι με την τρομοκρατία (Χ. Ξηρός) και δραπέτευσαν”, υπενθύμισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της μεταμέλειας ο κ. Κοντονής τόνισε ότι “δεν τίθεται σε περιπτώσεις όπου κρίνεται η άδεια από τις φυλακές”.

Σε ό,τι αφορά στην πιθανότητα απόδρασης ή εγκληματικών πράξεων κατά τη διάρκεια της άδειας ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι “θα κριθεί η εκτίμηση του Συμβουλίου ότι δεν θα κάνει κακή χρήση της άδειας που του εδόθη”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter