Κοντονής για ΜΚΟ: Είχε στηθεί φάμπρικα κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος

Κοντονής για ΜΚΟ: Είχε στηθεί φάμπρικα κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος

«Δεν υπάρχει συγκάλυψη με αυτήν την κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στη δικογραφία για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, την περίοδο 2001 – 2010, που διαβιβάστηκε στη Βουλή. 

«Χρειάζεται απόλυτη διαφάνεια, που πήγαν τα χρήματα -εκατομμύρια ευρώ- και ποιοι τα καρπώθηκαν», είπε, στη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο» και εκτίμησε ότι μετά από 15-20 μέρες θα εισαχθεί προς συζήτηση το θέμα στη Βουλή. «Αυτοί που επιχειρούν να κάνουν μαθήματα σήμερα στην κυβέρνηση, μας οδήγησαν στην καταστροφή{…} Αν ο λαός θέλει να συνεχίσουν να τον κυβερνούν αυτοί οι τύποι, θα πρέπει να γνωρίζει{…} Είναι πολύ σημαντικό για την πολιτική ζωή του τόπου», ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Ο υπουργός επεσήμανε πως εντοπίστηκαν ΜΚΟ που έχουν ως έδρα την ίδια διεύθυνση, «κάτι που δείχνει ότι είχε στηθεί μια φάμπρικα και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος». Τόνισε ότι, εάν διαπιστωθεί μόνον αδίκημα απιστίας, έχει παραγραφεί για τους πολιτικούς, ενώ στην περίπτωση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα -“ξέπλυμα μαύρου χρήματος”- δεν υπάρχει παραγραφή. 

Είπε πως δεν θα αποκαλύψει σε ποια πολιτικά πρόσωπα αφορά η δικογραφία, αλλά η περίοδος 2001 – 2010 είναι ενδεικτική. Εμμέσως «φωτογράφισε», απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έναν εκ των εμπλεκομένων, λέγοντας ότι είναι σήμερα στη Βουλή και πρόσφατα ευχήθηκε «καλή απελευθέρωση από την κυβέρνηση». Ξεκαθάρισε πάντως, ότι για τα εμπλεκόμενα, μη πολιτικά πρόσωπα, η διαδικασία θα φθάσει μέχρι τέλους.

Ο κ.Κοντονής επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζονται αλλαγές στον νόμο Παρασκευόπουλου, ώστε να εξαιρούνται των ευεργετικών διατάξεων όσοι έχουν διαπράξει ανθρωποκτονίες και βιασμούς ή να τίθενται για άλλες κατηγορίες ειδικοί όροι, όπως ο γεωεντοπισμός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter