Σκληρή απάντηση στον Άδωνι

Κοντονής για Noor 1: «Υπάρχει μέγα θέμα στη ΝΔ, να ταυτίζεται με εφημερίδες συμφερόντων ενός συγκεκριμένου επιχειρηματία»

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αιχμή τις φερόμενες επαφές του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

«Υπάρχει μέγα θέμα στη ΝΔ, να υπερασπίζεται επιχειρηματικά συμφέροντα και να ταυτίζεται με τις εφημερίδες που ανήκουν στον κύκλο των συμφερόντων ενός συγκεκριμένου επιχειρηματία», ανέφερε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος νωρίτερα έδωσε σκληρή απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη, που κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρω αν η σημερινή σας παρουσία, κ. Γεωργιάδη, έχει να κάνει με όσα ο κ. Μαρτίνης έχει καταθέσει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής και όσα διαλαμβάνονται εις βάρος σας σε δικογραφία για το ΚΕΕΛΠΝΟ» .

«Πολλά ειπώθηκαν για την υποτιθέμενη συνομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Εγώ καταλαβαίνω ότι η ΝΔ είναι σε απόλυτη σύγχυση. Η ΝΔ είχε καταθέσει ερώτηση του κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου και είχα, μάλιστα, πει ότι θα απαντήσω με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Μετά από δύο- τρεις ημέρες, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης υποβάλει επίκαιρη ερώτηση. Τι έγινε και μετά από δύο ημέρες κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης επίκαιρη ερώτηση; Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μέγα θέμα να υπερασπίζεστε επιχειρηματικά συμφέροντα και να ταυτίζεστε με τις εφημερίδες που ανήκουν στον κύκλο συμφερόντων ενός συγκεκριμένου επιχειρηματία. Και λογικά υπάρχουν άνθρωποι και σε εσάς που αντιλαμβάνονται ότι εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και επισήμανε: «Έχουμε δημοσίευση κάποιων διαλόγων. Ξέρετε εσείς αν αυτοί οι διάλογοι έχουν συνέχεια ή είναι προϊόν συρραφής ή ακόμα αν υπάρχει και παρεμβολή; Κανένας δεν το γνωρίζει. Ξέρετε αν γίνανε και σε ποιον χρόνο; Κανένας δεν το γνωρίζει. Γίνεται έρευνα; Γίνεται έρευνα. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η κατάσταση; Ενήργησε η δικαιοσύνη με μεροληψία; Σας ερωτώ. Ενήργησε με μεροληψία; Πουθενά!».

Ειδικότερα για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε: «Εάν υποτεθεί και αν το πάρουμε ως υπόθεση εργασίας ότι υπήρξε συνομιλία του υπουργού Άμυνας, θα είχατε ένα μέρος δίκιο να λέγατε ότι αυτοδυνάμως ο υπουργός Άμυνας πήρε έναν κρατούμενο τηλέφωνο και τον προέτρεπε να πράξει τα νόμιμα. Εδώ, όμως, δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Εσείς τι κάνετε σκοπίμως; Βγάζετε από τον λογαριασμό ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος έχει δώσει μία συνέντευξη σε δημοσιογράφο, στον οποίο παρέχει τη συγκατάθεσή του να τη δημοσιοποιήσει και λέει πολλά πράγματα ενδιαφέροντα, προσέξετε δεν λέω αληθή, μπορεί να είναι και ψευδή. Γι' αυτό ακριβώς υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα. Άρα δεν θα διαλέγετε εσείς από την αλληλουχία των γεγονότων όποια σας βολεύουν. Η αλληλουχία των γεγονότων είναι δεδομένη και έτσι θα κριθεί ο καθένας. Σας λέμε, λοιπόν, ότι αυτή η υπόθεση ερευνάται σε όλα τα επίπεδα από τη Δικαιοσύνη. Σας είπα, δε, έχω ενημερωθεί από την κυρία εισαγγελέα όταν ετέθη το θέμα της δικαστικής συνδρομής. Και σας είπε ότι ήδη έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης και το υπουργείου Εξωτερικών, για να διασταυρωθούν αυτά τα στοιχεία που έδωσε στην εισαγγελέα ο κρατούμενος. Τι έπρεπε να γίνει; Να πούμε ότι εμείς δεν τα θέλουμε τα στοιχεία; Να μην πλειοδοτούμε σε ρεπορτάζ εφημερίδων που ανήκουν σε επιχειρηματικά συμφέροντα και έχουν κάθε λόγο να γίνονται αυτά τα πράγματα».

Επίσης, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «και για τη δίκη που τελείωσε και είναι κρατούμενος στις φυλακές ο συγκεκριμένος και άλλοι, έχει ασκηθεί και έφεση από την εισαγγελέα της έδρας και θα εκδικαστούν». «Το πληροφορήθηκα χθες. Δεν ξέρω το περιεχόμενο. Όλα αυτά, λοιπόν, δεν είναι τυχαία με την επίθεση που γίνεται σήμερα στον υπουργό Άμυνας. Σας είπα ότι διεξάγεται η έρευνα, η έρευνα έχει να κάνει και με παρέμβαση της οικονομικής αστυνομίας και του οικονομικού εισαγγελέα. Και αυτά τα πράγματα κάποιους ανησυχούν», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Σας είπα, αν ήμουν στη θέση κάποιου που έχει πεποίθηση της αθωότητάς του δεν θα ήταν ανάγκη να ενεργοποιήσω τον φιλικό μου Τύπο. Και να λέω για κοιτάξτε και εκεί; Για κοιτάξτε που πήρε τηλέφωνο ο Καμμένος. Θα περίμενα τη Δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια. Εδώ, όμως, άλλα συμπεράσματα βγαίνουν».

Στον απόηχο της ομιλίας του υπουργού Δικαιοσύνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, απηύθυνε προς τον κ. Κοντονή την κατηγορία ότι άφησε υπαινιγμούς περί «κενού αληθείας» στην υπόθεση και εξεμάνη «καθώς -όπως είπε- ο κ. Κοντονής επιχείρησε να μας κάνει να παραδεχτούμε ότι έχουμε οποιαδήποτε σχέση με κακούργους της ηρωίνης».

«Μα, είναι δυνατόν, όταν η συντεταγμένη Δικαιοσύνη, όταν δικαστές υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, όπως είναι οι εφέτες που δικάζουν τέτοιες υποθέσεις, δεν κατάφεραν να καλύψουν αυτό το κενό που μας λέτε εσείς της αλήθειας, να το καλύψει ο υπουργός της Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με μία εισαγγελέα και με έναν ήδη κατάδικο;» απηύθυνε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης το ερώτημα.

Ο κ. Τζαβάρας κάλεσε εξάλλου τον κ. Κοντονή, να απαντήσει γιατί η εισαγγελέας Πειραιώς πήρε την πρωτοβουλία να πάει στις φυλακές Αυλώνα, που είναι εκτός ορίων της αρμοδιότητάς της. «Δεν έχουν οι φυλακές Αυλώνα εισαγγελέα;» διερωτήθηκε.

«Άρα, εδώ τίθεται ένα ζήτημα. Το ζήτημα είναι: Έγινε επιλογή αυτού του εισαγγελέα για να ασχοληθεί; Γιατί, όταν κάποιος πηγαίνει και τον παίρνει από μία περιοχή και τον πηγαίνει σε μία άλλη περιοχή, όπου δεν είναι αρμόδιος, όπου δηλαδή οποιαδήποτε πράξη ή ενέργεια κάνει, δεν έχει το στοιχείο της νομιμότητας τουλάχιστον, από εκεί και πέρα έχουμε και παραβίαση μιας άλλης αρχής, η οποία έχει τεθεί για να προστατεύει τον πολίτη. Αυτή η αρχή είναι η αρχή του φυσικού δικαστή. Είναι αδιανόητο, λοιπόν, να εμπλέκονται κατά αυτόν τον τρόπο δικαστικοί λειτουργοί και μέχρι σήμερα να μην υπάρχει κάποιος που, τουλάχιστον για τα θέματα αυτά, να έχει πει την τελική γνώμη» τόνισε επίσης ο κ. Τζαβάρας.

Δημ. Συμπαράταξη: Οι ευθύνες είναι συλλογικές

«Ήρθατε και μιλήσατε ως συνήγορος του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ήρθατε να πείτε απίστευτα πράγματα. Όχι μόνο επιβεβαιώσατε την συνομιλία, αλλά υιοθετείτε ότι σας είπε ο ίδιος ο κ. Καμμένος, είτε ξέρετε κάτι παραπάνω» σχολίασε την ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Δικαιολογείτε εξωθεσμικές ενέργειες;» απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης ο κ. Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας ότι η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο θέμα της επικοινωνίας του κ. Καμμένου, δείχνει την ωμή πρόθεση παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης από κυβερνητικά στελέχη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάλεσε επίσης τον Σταύρο Κοντονή να απαντήσει, τι έκανε ο ίδιος προσωπικά για να προστατεύσει τη δικαιοσύνη και να βάλει τέλος στον κατήφορο από τέτοιου είδους αντιθεσμικές παρεμβάσεις. «Οι ευθύνες δεν αφορούν μόνο εσάς. Είναι συλλογικές. Αφορούν και τον κ. Τσίπρα. Δεν αντιλαμβάνεται άραγε ο πρωθυπουργός την επικινδυνότητα αυτής της κατάστασης; Εκτίθεστε ανεπανόρθωτα στην κυβέρνησή σας, αλλά αυτό που αφορά εμάς είναι η χώρα. Δεν θα αφήσουμε να βάλετε τη χώρα σε κίνδυνο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

ΚΚΕ: Τα ναρκωτικά, αποτελούν τα παιδιά και όχι τα αποπαίδια του καπιταλιστικού συστήματος

«Οι πόλεμοι, το λαθρεμπόριο, τα ναρκωτικά, αποτελούν τα παιδιά και όχι τα αποπαίδια του καπιταλιστικού συστήματος. Ενός συστήματος το οποίο σαπίζει και ξερνάει τη μπόχα του. Για αυτό άλλωστε και στις πιο ακραίες τους μορφές, στης χούντας το αλισβερίσι, λεύτερο ήταν το χασίσι, ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε στο σημείο αυτό, ότι η διαπάλη έχει οξυνθεί ανάμεσα στους επιχειρηματίες, «μια διαπάλη επιχειρηματικού πολέμου, χωρίς αρχές και όρια στην κυριολεξία, για την αναδιανομή της πίτας σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς και τους κλάδους της οικονομίας».

Γι΄ αυτό, όπως τόνισε, και οι ενδεχόμενες αποκαλύψεις περί εμπλοκής σε εμπορία ναρκωτικών, επιχειρηματικών ομίλων, κατά καιρούς κατακλύζουν την δημόσια σφαίρα. «Βρήκατε αφορμή από αυτές τις εξελίξεις της επικαιρότητας, όπως τις διαμορφώνουν και τα ΜΜΕ, γιατί θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα, σε μια περίοδο που έκλεισε, με βάση την απόφαση του Eurogroup, η δεύτερη αξιολόγηση που είναι η επικύρωση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ποτάμι: Ο πολίτης θα αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς

Την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σε υπόθεση συνομιλίας με ισοβίτη, κατήγγειλε, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

«Θα ξεκινήσω από το θέμα της εμπλοκής του υπουργού Άμυνας και συγκυβερνήτη, του κ. Καμμένου, σε μία υπόθεση συνομιλίας με κάποιον ισοβίτη για υπόθεση ναρκωτικών. Δεν ξέρω τι είπαν. Είναι όμως φυσιολογικό, ένας υπουργός Άμυνας να σηκώνει το τηλέφωνο και να συνομιλεί με έναν καταδικασμένο σε ισόβια για υπόθεση ναρκωτικών; Θεωρείτε ότι αυτό είναι ό,τι κάνει κάθε πολίτης ή ακούγοντάς το αυτό ο κάθε πολίτης θα αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς;», είπε ο Γιώργος Μαυρωτάς και πρόσθεσε: «Όταν μπαίνουν στο "μίξερ" υπουργοί με ποινικούς ισοβίτες με υποθέσεις ναρκωτικών που βρίσκονται στη δικαιοσύνη, τότε τι γεύση νομίζετε ότι θα έχει ο χυμός που βγαίνει; Θα έχει τη γεύση της σαπίλας. Δεν θεωρείτε, λοιπόν, ότι εκθέτει αυτό την κυβέρνηση; Και δεν είναι και το μόνο, άλλωστε, από τον κ. Καμμένο».

ΣΥΡΙΖΑ: Γίνεται επιλεκτική χρήση πληροφοριών

«Τολμήσατε κάποιοι να μιλήσετε για αντιθεσμική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ευτελισμός της δημόσιας σφαίρας και του ιερού αυτού χώρου του Κοινοβουλίου, από το να συζητούμε επί τη βάσει μιας υποκλαπείσας συνομιλίας, η οποία έτυχε να δημοσιευθεί σε ένα έντυπο» ανέφερε πριν από λίγο, μιλώντας στην Ολομέλεια, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

«Γίνεται επιλεκτική χρήση πληροφοριών. Δηλαδή για τους επτά μάρτυρες που είναι νεκροί, ουδείς ασχολήθηκε! Για κάποια συνέντευξη που έδωσε ο ισοβίτης, κανένα σχόλιο! Για κάποιες παρατυπίες του κανονισμού των φυλακών, χαμός! Για 2,1 τόνους ηρωίνης, τίποτα; Με επιχειρηματικά συμφέροντα θα συντασσόμαστε ή με τις προσπάθειες της δικαιοσύνης να διερευνήσει μια υπόθεση και της οικονομικής αστυνομίας να διενεργήσει οικονομικούς ελέγχους;» είπε η κ. Βάκη και τόνισε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας, της δικαιοσύνης και της οικονομικής αστυνομίας να διερευνήσει μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Σχολίασε δε, ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται επιλεκτικές αναφορές στην μάστιγα των ναρκωτικών, όταν πρόκειται για το χώρο του πανεπιστημίου, αλλά να μην γίνεται κουβέντα για τους 2,1 τόνους ηρωίνης και να εμμένουν κάποιοι στην παρατυπία του κανονισμού της φυλακής.

«Νομίζουν ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Υπέβαλλαν ερώτηση προς τον κ. Καμμένο. Ας περιμένουν και ας μην γίνεται συζήτηση εδώ μέσα» είπε ο Κ. Κατσίκης από τους ΑΝΕΛ, ενώ διερωτήθηκε, γιατί δεν έχει δικαίωμα ένας φυλακισμένος να ομιλεί με έναν πολιτικό;

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.