Κοντονής: Η Βούλα Παπαχρήστου «έχει απολύτως ξεκόψει από τις ακροδεξιές, ρατσιστικές απόψεις» – «Σωστά τη συνεχάρη ο Τσίπρας»

Κοντονής: Η Βούλα Παπαχρήστου «έχει απολύτως ξεκόψει από τις ακροδεξιές, ρατσιστικές απόψεις» – «Σωστά τη συνεχάρη ο Τσίπρας»

Η χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου έχει εντελώς επανατοποθετηθεί από τις ακροδεξιές, ρατσιστικές και ακραίες απόψεις που στο παρελθόν την οδήγησαν στην τιμωρία, ο στιγματισμός εφ’ όρου ζωής είναι αχαρακτήριστη πρακτική και ο πρωθυπουργός έκανε πολύ σωστά που την συνεχάρη, είπε ο Σταύρος Κοντονής. 

 «Πολύ σωστά έκανε ο πρωθυπουργός» και συνεχάρη και την Βούλα Παπαχρήστου για το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, «αυτές οι αντιδράσεις με εξέπληξαν δυσάρεστα γιατί είναι λάθος. Η Αριστερά, πάντα με την δύναμη των ιδεών της και την εμπιστοσύνη στις ιδέες της, δεν χάρισε ποτέ κανέναν νέο άνθρωπο στους νεοναζί και τους φασίστες. Η Αριστερά είναι -και προς τιμήν μας παραμένουμε- η πολιτική παράταξη που δίνει πάντα μία δεύτερη ευκαιρία επανεξέτασης όσων έχουν πράξει ή έχουν πει διάφοροι συμπολίτες μας. Έχουμε δεχθεί γι’ αυτό το λόγο ανηλεείς επιθέσεις αυτήν την περίοδο, από σύγχρονους ιεροεξεταστές, κήνσορες και Ιαβέρηδες. Θυμάστε στη Βουλή τη συζήτηση το θέμα για την απονομή χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τι ακούστηκε σε αυτήν την συζήτηση, ή τι ακούμε για μία διάταξη του Ποινικού Κώδικα που ισχύει από την δεκαετία του ’50, για την υπό όρους απόλυση κρατουμένου» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης (και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού κατά την στιγμή που έγιναν οι αναρτήσεις της αθλήτριας) συνέχισε τονίζοντας ότι «είναι αχαρακτήριστη πρακτική ο στιγματισμός εφ’ όρου ζωής, ιδιαίτερα για κάτι που ειπώθηκε και ήταν άστοχο, επιπόλαιο, λανθασμένο, καταδικαστέο, σε μία νεαρή ηλικία και από έναν άνθρωπο που έχει επανατοποθετηθεί και έχει εκ διαμέτρου αντίθετο προσανατολισμό στη ζωή του».

«Και το λέω ιδίως για την Βούλα Παπαχρήστου», υπογράμμισε, «εξ αιτίας αυτών των απαράδεκτων αναρτήσεων τιμωρήθηκε. Έχω συζητήσει μαζί της όταν ήμουν υφυπουργός Αθλητισμού αυτά τα ζητήματα. Έχει εντελώς επανατοποθετηθεί, έχει με την στάση και την συμπεριφορά της, την οργάνωση της ζωής της και τις ιδέες, ένα πλέγμα ιδεών που πλέον διαπερνά την ίδια και τις απόψεις της, έχει απολύτως ξεκόψει από τις ακροδεξιές, ρατσιστικές και ακραίες απόψεις. Θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο για έναν νέο άνθρωπο που έκανε ένα λάθος για το οποίο τιμωρήθηκε και έχει αναθεωρήσει, να ξαναβγαίνουν στην επικαιρότητα αυτές οι δηλώσεις του παρελθόντος και να αμαυρώνεται μία μεγάλη προσωπική επιτυχία της και του ελληνικού αθλητισμού».

Ο κ. Κοντονής έκλεισε προτρέποντας όσους δεν την γνωρίζουν «να προσπαθήσουν να έχουν μία συζήτηση μαζί της, πριν εκφράσουν αυτόν τον καταγγελτικό λόγο, που για έναν νέο άνθρωπο είναι ακόμη περισσότερο δυσάρεστος, από ότι για έναν πολιτικό ή οποιονδήποτε άλλον. Ελπίζω αυτές τις συμπεριφορές κάποια στιγμή να τις αποκρούουμε, είναι άδικο και λάθος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter