Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Κοντονής : Θα διαθέσουμε τρία εκατομμύρια για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές

Μέτρα που θα υλοποιηθούν άμεσα σχετικά με τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, ανακοίνωσε ο Υπουργός, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής μετά την επίσκεψή του στη δικαστική φυλακή Διαβατών .

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ.Κοντονής ,δήλωσε: 

«Ήθελα να έχω μια εικόνα από τις φυλακές των Διαβατών μετά την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα για να δω τις συνθήκες, να καταγράψουμε τα προβλήματα και να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν για την επίλυσή τους. Η φυλακή Διαβατών μπορώ να πω ότι βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Λειτουργούν δύο δομές απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ για κρατούμενους που έχουν εμπλοκή με ναρκωτικά. Εκείνο που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, λειτουργεί εξαιρετικά και θα το ενισχύσουμε όσο μπορούμε, είναι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο οποίο φοιτούν δεκάδες κρατούμενοι. Όπως τους είπα, η παρουσία τους εδώ σε συνθήκες κράτησης τους δίνει τη δυνατότητα να πάρουν σταγόνες ελευθερίας. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, τα καταγράψαμε με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους. Θέλω να πω όμως ότι η Κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής, έχει την πρόθεση να τα αντιμετωπίσει με αγάπη για τον κρατούμενο. Για τον λόγο αυτόν το επιπλέον χρηματικό ποσό ύψους 3 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε το Υπουργείο από τον φετινό προϋπολογισμό, θα διατεθεί για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές. Είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω ακόμη ότι υλοποιούμε άμεσα, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών για αλλοδαπούς κρατούμενους».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.