Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
«Ακροδεξιός κατήφορος από ΝΔ»

Κοντονής: Όλες οι συνταγματικές εξουσίες υπόκεινται στην κρίση και την κριτική

"Η ΝΔ περίμενε να συμβεί χθες στην Αθήνα ότι συνέβη το 2008 και επειδή δεν τους βγήκε προβαίνουν σε ανοίκειες επιθέσεις", "δεν περίμενα τέτοιο ακροδεξιό κατήφορο από την αξιωματική αντιπολίτευση" δήλωσε απόψε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός τόνισε ότι "η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με τη Δικαιοσύνη και δεν παρεμβαίνει στο έργο της και υπογράμμισε ότι "η κυβέρνηση έχει πει ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα κρίνονται αλλά θα γίνονται σεβαστές, είτε διαφωνούμε είτε όχι". "Όλες οι συνταγματικές εξουσίες υπόκεινται στην κρίση και την κριτική" είπε.

Πρόσθεσε ότι τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης έχει δικαίωμα να τις κρίνει ο κάθε πολίτης αλλά και ο υπουργός στο πλαίσιο του Συντάγματος και της ευπρέπειας αρκεί οι νομικές κρίσεις του να είναι τεκμηριωμένες. Έφερε ως παράδειγμα πρόσφατη αρθρογραφία του πρώην υπουργού και καθηγητή της Νομικής Σχολής Μιχάλη Σταθόπουλου ο οποίος διαφώνησε με την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις συνεχείς παρατάσεις σε ότι αφορά την παραγραφή των απαιτήσεων του δημοσίου για φορολογικές υποθέσεις.

Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι αυτό που δήλωσε ο ίδιος στη Βουλή σχετικά με την απόφαση για την 29χρονη Ηριάννα είναι η άποψη των δύο δικαστών που μειοψήφησαν και που πιθανότατα θα αποτελέσει το σκεπτικό της πρότασης της μειοψηφίας.

Επισήμανε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη προβλέπει κρίση και σε δεύτερο βαθμό και υπογράμμισε ότι για όσα δήλωσε ο ίδιος δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τις δικαστικές ενώσεις. Αντίθετα οι δικαστικές ενώσεις είχαν αντιδράσει έντονα σε τοποθέτηση του κ. Δένδια όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος είχε πει ότι "μειοψηφία λειτουργών της θέμιδας εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση της ένοπλης τρομοκρατικής δράσης".

Ερωτηθείς για την υπόθεση Noor 1 τόνισε ότι το αφήγημα της ΝΔ έχει γίνει ερείπιο και μπροστά σε αυτή την αποτυχία προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα μεγιστοποιώντας την παρότρυνση του υπουργού 'Αμυνας σε έναν καταδικασμένο να καταθέσει και να πει την αλήθεια. Η ΝΔ είπε "έχει γίνει ιμάντας μετάβασης στον πολιτικό στίβο των επιχειρηματικών θέσεων και επιχειρημάτων".

Για την τοποθέτηση της κ. Θάνου στο νομικό γραφείο της ΓΓ του πρωθυπουργού είπε ότι "είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού για την καλύτερη στελέχωση του γραφείου του" και πρόσθεσε "καλύτερη επιλογή από την τοποθέτηση στη θέση αυτή της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου δεν θα μπορούσε να υπάρξει".

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.