Κοντονής: Παραδίδουν μαθήματα αυτοί που παρέδωσαν τον Οτσαλάν

Κοντονής: Παραδίδουν μαθήματα αυτοί που παρέδωσαν τον Οτσαλάν

«Κάνουν μαθήματα στους δικαστές και την κυβέρνηση για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, δημοσιογράφοι και πολιτικοί που πρωταγωνίστησαν στο “όνειδος για τον νομικό πολιτισμό της χώρας” παραδίδοντας τον Οτσαλάν χωρίς να συνεδριάσει καμία επιτροπή και να κρίνει κανένα δικαστήριο», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, έκανε αναφορά στην υπόθεση Οτσαλάν και σημείωσε: «Ήταν μία εντελώς παράνομη διαδικασία, τίποτε δεν έγινε με νόμιμο τρόπο, αυτός ο άνθρωπος στην ουσία παραδόθηκε με έναν μυθιστορηματικό τρόπο», αντίθετα με την περίπτωση των Τούρκων αξιωματικών, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, «παρέχονται όλες οι εγγυήσεις ενός κράτους δικαίου και οι διαδικασίες ασύλου». 

Επίσης, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα τηρήσει απολύτως τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Αν η απόφαση για το αίτημα έκδοσης είναι απορριπτική, η διαδικασία τελειώνει εκεί και ουδείς εμπλέκεται. Εάν είναι θετική, εφόσον επιλέξουν να προσφύγουν στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη “ως έχουν δικαίωμα”, θα πρέπει κι αυτό να γίνει κατά τρόπο απρόσκοπτο».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «σε αυτήν την περίπτωση θα γίνει προσπάθεια να ληφθούν όλες οι διπλωματικές διαβεβαιώσεις για δίκαιη δίκη, όχι μόνο κατά την ακροαματική διαδικασία, αλλά για όλη την “επόμενη ημέρα”». Τέλος, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «η εμπλοκή του υπουργείου Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης έπεται, όπως προβλέπει ο νόμος και εξετάζονται όχι νομικά ζητήματα, αλλά θέματα διεθνών σχέσεων της χώρας. Και σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, καταγράφεται αρθρογραφία με στοιχεία παραπληροφόρησης, την ώρα που δεν έχει υπάρξει ούτε καν απόφαση από τη δεύτερη επιτροπή ασύλου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter