Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Κοντονής προς κρατούμενους: Εκπαιδευτείτε, μορφωθείτε!

Στο πλαίσιο σημερινής χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης στις φυλακές νέων Αυλώνα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, προέτρεψε τους κρατούμενους να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους παρέχεται για εκπαίδευση και μόρφωση.

Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής ανέφερε στους κρατουμένους των φυλακών Αυλώνα, ότι «σε ένα περιβάλλον κράτησης, η μόρφωση είναι μια διαδικασία ελευθερίας και δόμησης μιας ανεξάρτητης και κοινωνικά ωφέλιμης προσωπικότητας» και συνέχισε: «Στη ζωή μας όλοι έχουμε υποπέσει σε λάθη. Ορισμένα από αυτά αντιμετωπίζονται από την κοινωνία λόγω της βαρύτητάς τους, με τον ποινικό κολασμό και τον εγκλεισμό σε καταστήματα κράτησης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η διαδικασία σωφρονισμού να είναι κοινωνικά αποτελεσματική, αλλά και τα εφόδια για τη ζωή κάθε ανθρώπου και κρατούμενου να είναι ουσιαστικά».

Ο κ. Κοντονής, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συνομίλησε με κρατούμενους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.