Κοντοζαμάνης: «Ευτυχώς για την Ελλάδα ο Μητσοτάκης είναι ένας και μοναδικός!»

Κοντοζαμάνης: «Ευτυχώς για την Ελλάδα ο Μητσοτάκης είναι ένας και μοναδικός!»

Μετά τις παροιμιώδεις προσωνυμίες, όπως «Μωυσής», «τσιτάχ» και «Τσώρτσιλ», που έχουν διατυπωθεί για τον πρωθυπουργό, ήρθε η σειρά του Βασίλη Κοντοζαμάνη να επισημάνει στην Ολομέλεια της Βουλής ότι έσπασε το καλούπι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστου Γιαννούλη αναφορικά με τις απευθείας αναθέσεις από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού, ο υφυπουργός Υγείας είπε σοβαρολογώντας: «Ευτυχώς για την Ελλάδα, ευτυχώς για τους Έλληνες, ευτυχώς για τους πολίτες αυτής της χώρας στο τιμόνι της διακυβέρνησης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι ένας και μοναδικός».

Κατά την δευτερολογία του, ο Χρ. Γιαννούλης σχολίασε δηκτικά την πολιτική εξύμνηση του Κυρ. Μητσοτάκη από τον Β. Κοντοζαμάνη. «Μου περιγράφετε τόση ώρα το νόμο της αδράνειας της κυβέρνησής σας και μου παρουσιάζετε τον κ. Μητσοτάκη ως τον έναν και μοναδικό μεσσία…» παρατήρησε και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό θέλετε να το πείτε στους πολίτες της Κοζάνης που είναι σε lockdown; Θέλετε να το πείτε στους συμπολίτες μου στην Θεσσαλονίκη που αγωνιούν για τα αποτελέσματα των τηλεδιασκέψεών σας; Θέλετε να το πείτε στην Καστοριά;».

Ως προς την ουσία της Επίκαιρης Ερώτησης, ο Β. Κοντοζαμάνης υποστήριξε ότι η διαχειριστική επάρκεια της κυβέρνησης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η συμπρωτεύουσα διαθέτει περισσότερα διαγνωστικά τεστ. Παραδέχτηκε, όμως, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΕ, μέχρι τις 7/10/2020, ο αριθμός των τεστ που ανατέθηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια από την αρχή της πανδημίας είναι 4.535 και το κόστος ανέρχεται στα 271.000 ευρώ, ενώ κατά τα στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, ο αριθμός των τεστ που ανατέθηκαν στον ιδιωτικό τομέα είναι 7.263 και το ποσό 343.995 ευρώ. «Συνολικά, δηλαδή, μιλάμε για 11.798 τεστ που πραγματοποιήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα και δαπάνες ύψους 615.000 ευρώ», ήταν ο απολογισμός που παρέθεσε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter