Κοντοζαμάνης για το «Μπέργκαμο» της Θεσσαλονίκης: «Ουδείς αλάνθαστος» αλλά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν μας είπε τι να κάνουμε

Κοντοζαμάνης για το «Μπέργκαμο» της Θεσσαλονίκης: «Ουδείς αλάνθαστος» αλλά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν μας είπε τι να κάνουμε

Με αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση προσπάθησε ο αν. υπουργός Υγείας να αποσείσει τις ευθύνες της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας στην Θεσσαλονίκη, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν κατέθεσε προτάσεις τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη η έξαρση του κορονοϊού στη συμπρωτεύουσα.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Σωκράτη Φάμελλου μετά την αδυναμία απάντησης του «αναρμόδιου» Χαρδαλιά, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να δηλώσει τι θα έκανε αν είχε κληθεί να διαχειριστεί την εκτός ελέγχου κατάσταση στην Θεσσαλονίκη ενώ απέφυγε οποιαδήποτε συζήτηση για το γεγονός ότι αγνοήθηκαν οι συστάσεις επιστημόνων και αυτοδιοικητικών.

«Τις ευθύνες μας ως κυβέρνηση τις γνωρίζουμε καλά, τις αναλάβαμε, τις αντιληφθήκαμε και δεν τις αρνηθήκαμε ποτέ. Κι αυτός είναι ο λόγος που μιλήσαμε για τα λάθη μας που δεν πρέπει να επαναληφθούν. Άλλωστε, κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Όμως, η κριτική που ασκείτε έχει ξεπεράσει κάθε όριο και λογική. Πείτε μας έστω μια φορά κάτι πιο συγκεκριμένο. Τι θα κάνατε εσείς τότε… Βγήκατε να μας πείτε: ¨Έχουμε να προτείνουμε αυτό¨; Έχετε άποψη και θέση για ενέργειες και μέτρα που δεν είχαν εξεταστεί; Να μας τα λέτε τη στιγμή εκείνη και όχι εκ των υστέρων» συνέστησε στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο Β. Κοντοζαμάνης.

Παραδέχθηκε δε ότι «η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη από ένα σημείο και μετά ξεπέρασε συγκεκριμένα όρια που είχαν τεθεί», αποδίδοντας τη δυσμενή εξέλιξη στην αδυναμία των προγνωστικών μοντέλων για «σίγουρες προβλέψεις και απαντήσεις».

«Παραιτηθείτε»

Ο Σ. Φάμελλος αντέτεινε πως αν η κυβέρνηση επιθυμεί να διαπιστώσει πώς η αξιωματική αντιπολίτευση θα διαχειριζόταν την κατάσταση, τότε δεν έχει να πράξει τίποτα άλλο εκτός από το να παραιτηθεί. Επισήμανε, επίσης, την εμμονική άρνηση της συμπολίτευσης να καταθέσει -έστω και εμπιστευτικά- τα πρακτικά της επιτροπής των ειδικών, σχολιάζοντας πως ο πρωθυπουργός διαχειρίζεται το εν λόγω ζήτημα με πολιτική υστεροβουλία, γεγονός που αποτελεί «απόδειξη ενοχής».

Παράλληλα, υπενθύμισε τις μελέτες επιστημόνων που είχαν προβλέψει τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη, όπως επίσης τις συσκέψεις στις οποίες συμμετείχε ο Νίκος Χαρδαλιάς με αυτοδιοικητικούς και παρόλα αυτά δήλωσε αναρμόδιος. «Θα πείτε την αλήθεια;» ρώτησε τον Β. Κοντοζαμάνη, τονίζοντας πως διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για την «400% αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων» στην πόλη.

«Τα έχει δηλώσει η Κωνσταντοπούλου»

Απόδειξη του αδιεξόδου που βρέθηκε ο κ. Κοντοζαμάνης ήταν η επίκληση δηλώσεων της Ζωής Κωνσταντοπούλου σύμφωνα με τις οποίες τα αποτελέσματα διαχείρισης της πανδημίας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν χειρότερα. Ο αν. υπουργός μάλλον δεν συνυπολόγισε ότι προηγουμένως ζητούσε τις προτάσεις του κόμματος που θεωρεί ότι δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί την κρίση.

Επανέλαβε ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν εισηγήθηκε τη λήψη μέτρων για την Θεσσαλονίκη και απέφυγε να απαντήσει στην άρνηση κατάθεσης των πρακτικών, επικαλούμενος την ανάγκη διασφάλισης της «ανεξαρτησίας και ευθυκρισίας» της επιτροπής. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter