Κοντοζαμάνης: Περίπου 530 νοσηλεύονται με κορονοϊό στα δημόσια νοσοκομεία

Κοντοζαμάνης: Περίπου 530 νοσηλεύονται με κορονοϊό στα δημόσια νοσοκομεία

Περίπου 530 ασθενείς του COVID–19 νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βασίλη Κοντοζαμάνη στη Βουλή, αριθμός που δεν έχει ξανά ακουστεί από αρμόδια χείλη.

Απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Λαμπρούλη για την «επείγουσα ενίσχυση του δημόσιου τομέα Υγείας με επίταξη των υποδομών των επιχειρηματιών στην Υγεία», ο υφυπουργός Υγείας έκανε λόγο για ύπαρξη σχεδίου επίταξης δομών και προσωπικού των ιδιωτικών νοσοκομείων εάν αυτό χρειαστεί. «Είμαστε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ώστε όλες οι δομές να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης» είπε, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ημέρες στη μάχη μπαίνει και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), αναφορά που σχετίζεται άμεσα με τα διαγνωστικά τεστ.

«Μέχρι στιγμής όλοι βλέπουνε ότι βρισκόμαστε στο καλό σενάριο. Περίπου 530 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του δημοσίου συστήματος υγείας. Επομένως, ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου υλοποιούμε και το σχέδιο μας» σημείωσε, ενώ σε διευκρινίσεις που έδωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριξε ότι στους 530 νοσηλευόμενους συγκαταλέγονται «και ύποπτα κρούσματα που ελέγχονται». Επ’ αυτού, υπογράμμισε ότι σταντ μπάι είναι 3.425 απλές κλίνες που θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση ασθενών με κορονοϊό εάν παρουσιαστεί ανάγκη.

«Ανοίγουν κι άλλες κλίνες ΜΕΘ το επόμενο διάστημα και θα ανοίξουν όσες χρειαστεί» τόνισε και κατέληξε λέγοντας: «Θα κάνουμε ό,τι πρέπει. Θα προσλάβουμε όσο προσωπικό χρειαστεί, θα αγοράσουμε όποιο υλικό χρειαστεί για να διασφαλίσουμε την παροχή υπηρεσιών Υγείας σε κάθε πολίτη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter