Κοντοζαμάνης: Πετύχαμε και στο δεύτερο κύμα

Κοντοζαμάνης: Πετύχαμε και στο δεύτερο κύμα

«Μέχρι σήμερα τα έχουμε καταφέρει. Και στο πρώτο κύμα της πανδημίας όσο και τώρα» είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας παρά το δεύτερο lockdown, το ρεκόρ θανάτων που καταγράφηκε, την οριακή κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, την αναστολή του 80% των τακτικών χειρουργείων και το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων.

Επιτυχημένη θεωρεί την κυβερνητική διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, κάνοντας λόγο για «περισσότερο προσωπικό» τη στιγμή που οι ιδιώτες γιατροί προβάλλουν απαράδεκτες απαιτήσεις για να συνδράμουν την προσπάθεια του ΕΣΥ.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μερόπης Τζούφη, ο υφυπουργός έκρινε πως «μέχρι σήμερα τα έχουμε καταφέρει. Και στο πρώτο κύμα της πανδημίας όσο και τώρα» και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε μεν η κυβέρνηση να έχει κάνει περισσότερα, αλλά «σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καταφέραμε πάρα πολλά πράγματα και αυτό φαίνεται από την επιτυχή μέχρι σήμερα διαχείριση της πανδημίας. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το σύστημα υγείας αντέχει».

Συμπέρανε δε η αντοχή του ΕΣΥ «ήταν αποτέλεσμα κατάλληλης προετοιμασίας και συγκεκριμένου σχεδίου», ενώ απέδωσε τα αίτια της έξαρσης του ιού στην «απρόσμενη εκθετική αύξηση των κρουσμάτων», στην οποία η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε «με επιτυχία».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter