Κοντοζαμάνης: Οι προϋποθέσεις ένταξης των βουλευτών στο ΕΣΥ

Κοντοζαμάνης: Οι προϋποθέσεις ένταξης των βουλευτών στο ΕΣΥ

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, τοποθετήθηκε στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε για τους 21 βουλευτές – γιατρούς οι οποίοι εξέφρασαν επιθυμία να ενταχθούν εθελοντικά στο ΕΣΥ συνδράμοντας στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι το υπουργείο Υγείας απέστειλε επιστολή στους βουλευτές, ενημερώνοντάς τους για τις προϋποθέσεις ένταξης στο ΕΣΥ.

«Οι προϋποθέσεις αυτές αφορούν κυρίως το ωράριο απασχόλησης – είναι πλήρης η απασχόληση – την ένταξη σε πρόγραμμα εφημεριών, το χρόνο απασχόλησης και, βεβαίως, την αναγκαιότητα υπογραφής σύμβασης για ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σημαίνει ότι η αστική ευθύνη έναντι τρίτων, είναι η ίδια με οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο που είναι ενταγμένος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Επίσης, ζητάμε από τους βουλευτές να ενημερώσουν τη Βουλή για ενδεχόμενη αποχή από την άσκηση των καθηκόντων τους», κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter