Κοντοζαμάνης για αναστολές: Ο νόμος για την υποχρεωτικότητα θα εφαρμοστεί στο ακέραιο

Κοντοζαμάνης για αναστολές: Ο νόμος για την υποχρεωτικότητα θα εφαρμοστεί στο ακέραιο

Την πεποίθηση του ότι τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν λόγω της αναστολής υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα καλυφθούν με βάση το σχεδιασμό της Κυβέρνησης, σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, το μέτρο της υποχρεωτικότητας απευθύνεται σε εκείνους που είναι επιφορτισμένοι με την φροντίδα των συμπολιτών μας. Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να προστατεύσει όλα τα μέλη της και ειδικά τα πιο αδύναμα. Ο νόμος της υποχρεωτικότητας θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα.

Σημείωσε ακόμη ότι όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, όταν επιστρέψουν ίσως να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις. “Υπάρχει σχέδιο ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες αρρυθμίες. Υπάρχει συνεννόηση με τους διοικητές των νοσοκομείων” είπε ο Υπουργός χωρίς όμως να προχωρήσει σε λεπτομέρειες. Επίσης προσδιορίσει ότι εκτιμάται ότι συνολικά οι ανεμβολίαστοι είναι περίπου το 15%, αλλά κι αυτό δεν είναι απόλυτα σίγουρο.

Αρκέστηκε να σημειώσει ότι σε πρώτη φάση θα υπάρξει αναδιάταξη προσωπικού αλλά και συνένωση υπηρεσιών ανάμεσα σε κλινικές αλλά επίσης θα υπάρχει και η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter