Κόντρα κυβέρνησης με Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ για τις τροπολογίες

Κόντρα κυβέρνησης με Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ για τις τροπολογίες

Υψηλοί τόνοι από την αντιπολίτευση στην Βουλή εξαιτίας της κατάθεσης 19 υπουργικών τροπολογιών στο νομοσχέδιο για τον Χωρικό Σχεδιασμό που είναι και το τελευταίο που θα συζητηθεί το 2016.

Για «κυβερνητική ανικανότητα» έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, ενώ αντίστοιχη κριτική ασκείται και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης ανταπάντησε λέγοντας πως «τα στατιστικά δεδομένα για τα τελευταία νομοσχέδια πριν το κλείσιμο του έτους είναι αμείλικτα εις βάρος σας για να εξεγείρεστε με αυτούς τους τόνους» προσθέτοντας πως «οι περισσότερες ρυθμίσεις είναι διαδικαστικού χαρακτήρα ενώ 3-4 αφορούν προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης». Για την κατάθεση τροπολογιών από άλλα υπουργεία ο Γ.Σταθάκης είχε προειδοποιήσει ήδη από την Τρίτη το βράδυ αναφέροντας παρότι δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος νομοθέτησης «θα κάνω μια μικρή υποχώρηση» επειδή πρόκειται για διαδικαστικές ρυθμίσεις.

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας, όπου προέκυψε παρόμοιο ζήτημα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Δρίτσας θύμισε ότι λίγο πριν την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου και με την εκπνοή του 2014 η κυβέρνηση είχε καταθέσει 55 τροπολογίες στο τελευταίο νομοσχέδιο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter