Κόντρα Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη για τον Δούκα: «Ακόμα δεν χωνέψατε την ήττα…»

Κόντρα Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη για τον Δούκα: «Ακόμα δεν χωνέψατε την ήττα…»

Δεν έμεινε αναπάντητο από τον Νίκο Ανδρουλάκη το «καρφί» του πρωθυπουργού κατά του νέου δημάρχου Αθηναίων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να αποδώσει ευθύνες στον Χάρη Δούκα για τις καταλήψεις σε δημόσια κτίρια, ξεχνώντας ότι μέχρι και τον Δεκέμβριο και για περίπου πέντε χρόνια χρέη δημάρχου Αθηναίων εκτελούσε ο ανιψιός του, Κώστας Μπακογιάννης.

«Κλειστά ακίνητα που ανήκουν σε δήμους. Βεβαίως. Όμως ίσως να πρέπει να το πείτε στον δήμαρχο της Αθήνας τον οποίο στηρίξατε πολιτικά, ας διαθέσει τα κλειστά ακίνητα σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι σε συλλογικότητες για να μην μπορούν να κάνουν καταλήψεις κάπου αλλού» είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά την απάντησή του σε Επίκαιρη Ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη στεγαστική κρίση.

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Ανδρουλάκης σήκωσε το γάντι. «Να ξεκινήσω από τον Δήμο της Αθήνας γιατί η αναφορά σας δείχνει ότι δεν το χωνέψατε ακόμα. Σε έναν μήνα να προλάβει να ανοίξει κλειστά σπίτια ο κ. Δούκας στην Αθήνα είναι λίγο δύσκολο. Πέντε χρόνια ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε κλειστά σπίτια, αλλά έκλεισε και τους δρόμους, ταλαιπωρώντας τον λαό της Αθήνας, με αποτέλεσμα να ηττηθεί στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου» αντέτεινε.

«Αντί να κατηγορεί, ας στηρίξει…»

Δεν άργησε να έρθει και η απάντηση του Χ. Δούκα προς τον Κυρ. Μητσοτάκη, τον οποίο κάλεσε αντί να κατηγορεί, να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες του Δήμου για «την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών».

Αναλυτικά η απάντηση:

«Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών. Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Όσον αφορά τα κλειστά ακίνητα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει την προσπάθεια που κάνω, τις σχετικές συζητήσεις που είχα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Ζαχαράκη, αλλά και τη δημόσια τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Αντί, λοιπόν, να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες τον καλώ να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter