Κόντρα Μουζάλα- Βαρβιτσιώτη για το προσφυγικό στην Βουλή

Κόντρα Μουζάλα- Βαρβιτσιώτη για το προσφυγικό στην Βουλή

Γ.Μουζάλας: Εμποδίζει τις κυβερνητικές δράσεις για τους πρόσφυγες στα νησιά η Ν.Δ – Μ.Βαρβιτσιώτης: Είχατε δηλώσει ότι δεν θα μείνει κανένας μετανάστης στο κρύο.

«Το κόμμα σας στα νησιά έπαιξε έναν πολύ παράξενο ρόλο. Εμπόδισε τις κυβερνητικές δράσεις» τόνισε ο Γ.Μουζάλας απαντώντας στην Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις συνθήκες στο καταυλισμό της Μόρια στην Μυτιλήνη.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημειώνοντας αναφορικά με την Ν.Δ πως «μας προτείνανε στελέχη σας να τους μεταφέρουμε όλους στην Ελλάδα, να σταματήσει η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας» και έτσι «θα αρχίσουνε οι περυσινές ροές». Έκανε μάλιστα λόγο για «προπαγάνδα να φύγουν οι μετανάστες». Ο Γ.Μουζάλας σημείωσε ότι «η κατάσταση στα νησιά είναι πολύ άσχημη» λέγοντας ότι «καλώ τους νησιώτες να βοηθήσουν». Παράλληλα επανέλαβε πως η αποσυμφόρηση των νησιών θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο.

Προσωπικά για τον Μ.Βαρβιτσιώτη σημείωσε ότι «αυτά που λέτε στερούνται σοβαρότητας» τονίζοντας πως «συνειδητά προσπαθεί να δημιουργήσει ζητήματα σε προβλήματα που ήδη υπάρχουν». «Είστε από αυτά τα πρόσωπα που δεν είναι καλό να μιλάτε για καταγγελίες» είπε αφού «βαρύνεστε για πράγματα που δεν θα μπορούσε να κάνει υπουργός Ναυτιλίας». Τέλος σημείωσε πως «έχω πεί ότι πραγματοποιήσαμε έναν άθλο. Πενήντα χιλιάδες άνθρωποι είναι σε θερμαινόμενα σπιτάκι και σε ξενοδοχεία».

Από την πλευρά του ο Μ.Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως «δεν είμαστε εμείς που υποδαυλίζουμε κινητοποιήσεις όπως κάνατε εσείς στο παρελθόν». Υποστήριξε ότι ο Γ.Μουζάλας «στις 5 Ιανουαρίου δήλωσε ότι δεν θα μείνει κανένας μετανάστης στο κρύο. Σήμερα λίγες μετά βλέπουμε αυτές τις εικόνες και η χώρα έχει γίνει στόχος διεθνών καταγγελιών». Ζήτησε την «διασφάλιση της ελάχιστης αξιοπρέπειας των ανθρώπων που έχει εγκλωβίσει στα νησιά» τονίζοντας πως υπάρχουν «χιλιάδες θέσεις στην Βόρεια Ελλάδα παραμένουν κενές». Επίσης ζήτησε να προχωρήσουν «οι διαδικασίες ξεκαθαρίσματος ανάμεσα σε αυτούς που δικαιούνται προστασίας και σε αυτούς που πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες από τις οποίες προήλθαν».​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter