Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΕΣΗΕΑ για το «Πρώτο Θέμα»

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΕΣΗΕΑ για το «Πρώτο Θέμα»

Κόντρα ξεκίνησε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΕΣΗΕΑ για το “Πρώτο Θέμα” και αφότου το Μαξίμου επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα του Documento για το σύστημα δανεισμού “μπάμπουσκα” του Θέμου Αναστασιάδη.

Όπως ανέφερε και το Μαξίμου, ο Θέμος Αναστασιάδης δανειζόταν από τις τράπεζες για να αγοράζει μετοχές μιας εταιρείας που ανήκε στον ίδιο και τους συνεταίρους του. Και αυτό δεν έγινε μία φορά, αλλά τουλάχιστον τρεις.

“Η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει τη λάσπη του Πρώτου Θέματος «δημοσιογραφική κριτική». Και η στοιχειώδης απάντηση στη λάσπη και στα ψέματα αποκαλείται «στοχοποίηση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

«Εκτός από τη συντεχνιακή λογική υπάρχει και η τήρηση των στοιχειωδών κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας που οφείλει να περιφρουρεί η ΕΣΗΕΑ» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ..

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της για το Πρώτο Θέμα ανέφερε πως «με στοχοποίηση συντακτών και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, επιχειρεί τώρα να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την δημοσιογραφική κριτική».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε «την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις αυτές» και επισήμανε πως «και σε αυτή την περίπτωση η απόπειρα χειραγώγησης δεν θα περάσει» υπογραμμίζοντας πως για το θέμα αυτό έχουν ενημερωθεί η ΔΟΔ και η ΕΟΔ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter