Κόντρα Τσαβούσογλου με Γερμανό ΥΠΕΞ: Αυτά να τα πεις στους Έλληνες που σκοτώνουν πρόσφυγες

Κόντρα Τσαβούσογλου με Γερμανό ΥΠΕΞ: Αυτά να τα πεις στους Έλληνες που σκοτώνουν πρόσφυγες

Επίθεση στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Με αλλεπάλληλα tweets ο Τούρκος υπουργός επιτέθηκε στον Γερμανό ΥΠΕΞ κατηγορώντας την ΕΕ ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις της και τον κάλεσε όσα λέει να τα πει στους «φίλους σου τους Έλληνες που σκοτώνουν αδίστακτα πρόσφυγες».

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας στο twitter στην οποία γράφει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμβάλει στην αξιοπρεπή φροντίδα των προσφύγων. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνουν πιόνια σε γεωπολιτικά παιχνίδια». 

Άμεση ήταν η απάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου που με σειρά tweets είπε: 

«Αγαπητέ Χάικο Μάας, θα ήθελα να πιστέψω τα λόγια σας. Όμως, μόνο αν τα απευθύνετε επίσης στους Έλληνες φίλους σας. Εκείνοι σκοτώνουν αδίστακτα πρόσφυγες στα σύνορά τους», έγραψε στο πρώτο του tweet ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και συνέχισε:

«Ποιες υποσχέσεις που έδωσε η Ε.Ε. στην Τουρκία έχουν τηρηθεί αγαπητέ Χάικο Μάας; Ούτε τα μισά από τα 6 δισ. ευρώ δεν έφτασαν στους πρόσφυγες, δεν υπάρχει εθελοντική υποδοχή και καμία συμβολή στη ζώνη ασφαλείας. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε με τη βία όσους θέλουν να φύγουν. Κλείνετε τα μάτια σας για πολλά χρόνια. Δεν είναι καιρός να αναλάβετε τις ευθύνες σας;».

Νωρίτερα, ο Γερμανός Εξωτερικών είχε επισημάνει ότι «δεν επιτρέπεται να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της», αναφερόμενος στην κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ανεξαρτήτως του ποιος το επιχειρεί, επισήμανε, «θα πρέπει να περιμένει την αντίστασή μας».

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 24ωρο κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βίντεο με νεκρούς Τούρκους μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση έχει επισημάνει προς πρόκειται για fake news. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter