Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Κόντρα Χρυσόγονου- Μαξίμου

Την αντίδραση του Μαξίμου προκάλεσαν οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονου, σύμφωνα με τις οποίες «έχει να δει τον πρωθυπουργό, από το Μάρτιο του 2015 που συναντηθήκαμε με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ούτε κατ’ ίδιαν τον έχω δει», συμπλήρωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας «προφανώς ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κ. Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μαξίμου».

Ερωτηθείς αν ενοχλεί με αυτά που κατά καιρούς λέει τόνισε «αυτό που πιστεύω το λέω, δεν κρύβομαι… Από ‘και και πέρα, σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε».

Άμεση ήταν η απάντηση Μαξίμου που μέσω κύκλων του δήλωσε πως «Ο Πρωθυπουργός καταλαβαίνει την αγωνία του κ. Χρυσόγονου αλλά δεν επιλέγει συνομιλητές από τα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών».

Ο Κώστας Χρυσόγονος χαρακτήρισε επίσης ως κακό σενάριο τις πρόωρες εκλογές, προσθέτοντας πως «επαγγελία της κυβέρνησης ήταν να εφαρμόσει με τον λιγότερο επαχθή τρόπο μια οδυνηρή συμφωνία και αυτό πρέπει να κάνει, με έξοδο τις αγορές το καλοκαίρι του 2018 για να μην ζητεί δανεισμό από τα κράτη μελή της ευρωζώνης».

Για να διεκπεραιώσει αυτήν την εντολή ο κ. Τσίπρας, συνέχισε, πρέπει να εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ένα μέρος του οποίου δεν εξαρτιόταν από τους δανειστές , ενώ συμπλήρωσε ότι αν το υλοποιήσει, οι δανειστές θα μετριάσουν τις παραλογές κατά τα αλλά απαιτήσεις τους.

Παράλληλα, είπε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και οι σκληροί των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας δεν έχουν πρόβλημα με το αν κυβερνούν την Ελλάδα αριστεροί ή δεξιοί, αλλά στόχος τους είναι να εκφοβίσουν μέσω της Ελλάδα την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γάλλια που είναι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης και γι’ αυτό άφησαν να πέσει ο Σαμαράς και στηρίζουν την Πορτογαλία.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.