Κόντρες Αχτσιόγλου-Χατζηδάκη για τις εκλογές και το κυβερνητικό έργο (Video)

Κόντρες Αχτσιόγλου-Χατζηδάκη για τις εκλογές και το κυβερνητικό έργο (Video)

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Αναφερόμενη στην ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών, η υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι είναι η 7η Ιουλίου.

Πρόσθεσε επίσης, ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ερχόμενη εβδομάδα, μεταξύ 10 και 14 Ιουνίου, και θα ακολουθήσει το προεδρικό διάταγμα της προκήρυξης των εκλογών. Η μικρή αναβολή η οποία υπήρξε, είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη λειτουργία της Βουλής, την κατάθεση νομοσχεδίων και τροπολογιών και την εκπεφρασμένη θέση της ΝΔ του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ να μην μετέχουν στις εργασίες του Κοινοβουλίου, η κ. Αχτσιόγλου υπενθύμισε πως «δεν έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση, ούτε παραίτηση της κυβέρνησης». «Η κυβέρνηση παραμένει. Έχουμε κανονική λειτουργία της Βουλής μέχρι την έκδοση του προεδρικού διατάγματος για την διάλυσή της, και ως τότε θα υπάρχει νομοθετικό έργο για ‘ώριμα’ νομοθετήματα όπως οι ποινικοί κώδικες, οι οποίοι έχουν συγκροτηθεί μετά από μια μακρόχρονη διαδικασία με συμμετοχή και της επιστημονικής κοινότητας, ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας – στα οποία θα προστεθεί ορισμένος αριθμός τροπολογιών για την επίλυση ζητημάτων, όπως η παράταση σε ορισμένες διαδικασίες, και δεν θα είναι κάποιο ευρύ νομοθετικό έργο».

«Όπως το ‘ολίγον έγκυος’, τώρα έχουμε το ‘ολίγον εκλογές’», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας την αλλαγή των ημερομηνιών για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και την παρομοίασε με την «διαδικασία των πέναλτι στο ποδόσφαιρο». «Αυτά δεν τα έχουμε ξαναδεί σε καμία ευρωπαϊκή χώρα», είπε ο κ. Χατζηδάκης και παρομοίασε την κυβέρνηση με «τους ερωτευμένους που δεν μπορούν να αποχωριστούν το ταίρι τους».

Ερωτηθείς για το γιατί η ΝΔ αποφάσισε να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική διαδικασία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε πως, αν επρόκειτο μόνο για τους κώδικες, η ΝΔ θα το συζητούσε – αλλά «πρόκειται για διάφορα νομοθετήματα και για τροπολογίες φωτογραφικού χαρακτήρα». 

https://www.facebook.com/e.achtsioglou/videos/2318682231736235/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter