Κόντρες Γιαννακόπουλου-Μπαλτάκου – Στα δικαστήρια οδεύει η κόντρα της ΚΑΕ με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό

Κόντρες Γιαννακόπουλου-Μπαλτάκου – Στα δικαστήρια οδεύει  η κόντρα της ΚΑΕ με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό

Ο «εμφύλιος πόλεμος» στον Παναθηναϊκό καλά κρατεί και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες καθώς οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές, αυτή του προέδρου του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Μπαλτάκου κι εκείνη του διοικητικού ηγέτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, δεν λένε με τίποτα να ρίξουν νερό στο κρασί τους και καθημερινά επιτίθενται ο ένας στον άλλον.

Σήμερα το πρωί o Δημήτρης Μπαλτάκος με γραπτή του δήλωση εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σχετικά με τις υποχρεώσεις της «πράσινης» ΚΑΕ απέναντι στον Ερασιτέχνη αλλά και για ο θέμα ανέγερσης του νέου γηπέδου του «τριφυλλιού» στο Γουδή. Όμως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν άφησε αναπάντητα τα όσα ισχυρίστηκε ο Δ. Μπαλτάκος και παράλληλα έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του, κατηγορώντας τον, ότι όσα αναφέρει στη γραπτή του δήλωση είναι ψευδή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος αποκάλυψε ότι «οι εκπρόσωποι του Δημήτρη Γιαννακόπουλου του ζήτησαν να μην υπογράψει κανένα έγγραφο σχετικό με την ανέγερση του γηπέδου στο Γουδή με αντάλλαγμα «να ‘’έμπαινα μπροστά’’ στο επόμενο Δ.Σ. Φυσικά αρνήθηκα, καθώς δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά ο Παναθηναϊκός». Παράλληλα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ για χρήματα ύψους 300.000 ευρώ που δεν έχει καταβάλει η ΚΑΕ στον Α.Ο.

Η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Μπαλτάκου είναι η εξής:

«Επιθυμώ να ξεκαθαρίσω στον κόσμο του Παναθηναϊκού τα εξής:

1. Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι στις 27 Μαΐου θα γίνει Γενική Συνέλευση στην οποία θα διεξαχθούν εκλογές. Τα υποψήφια μέλη Δ.Σ. θα ανακοινώσουν τις προθέσεις τους για τον Σύλλογο και τα μέλη του Α.Ο. θα εξουσιοδοτήσουν τα πρόσωπα που εμπιστεύονται. Πλην του δικού μου ρυθμού, αυτή ήταν πάντα η διαδικασία.

2. Σχετικά με τον αγωνιστικό προγραμματισμό για την επόμενη περίοδο, έχουμε από την προηγούμενη εβδομάδα προτείνει γραπτώς να γίνουν άμεσα συναντήσεις με τους υπευθύνους των τμημάτων, με αυτό ακριβώς το αντικείμενο. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση από πλευράς του.

3. Σχετικά με τα μέλη έχουμε καταθέσει επίσημο ερώτημα στην αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή. Προσωπικά, δεν βλέπω γιατί είναι τόσο κρίσιμο για την εκλογική διαδικασία να παραδώσουμε τα προσωπικά στοιχεία του συνόλου των μελών του Α.Ο. στον κ. Γιαννακόπουλο.

4. Τα οικονομικά στοιχεία έχουν παραδοθεί παρόλο που ο κ. Γιαννακόπουλος δημοσίως ανακοίνωσε πως δεν τα χρειάζεται.

5. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 ο κ. Γιαννακόπουλος έχει χορηγήσει στον Α.Ο., 20.000 Ευρώ λαμβάνοντας ανταποδοτική προβολή για το Tonotil Plus. Τον έχουμε ευχαριστήσει για αυτό. Βέβαια δεν αναιρείται το γεγονός ότι η ΚΑΕ δεν έχει αποδώσει τα νόμιμα στον Α.Ο., δηλαδή περίπου 300.000 ευρώ, και έχει οδηγήσει τον Σύλλογο σε οικονομικό αδιέξοδο.

6. Θα πράττω τα μέγιστα για την ανέγερση γηπέδου στο Γουδή είτε κατέχω, είτε δεν κατέχω την θέση του Προέδρου του Παναθηναϊκού.

7. Πάντα οι Παναθηναϊκοί θα θυμούνται πως οι διοικήσεις που προέκυψαν μέσα από την καρδιά της Θύρας 13, ανέλαβαν τις τύχες του Παναθηναϊκού, όταν δεν έβγαινε κανείς άλλος μπροστά, για να κρατήσουν τον Όμιλο ζωντανό -και τα κατάφεραν.

8. Καθώς ο κ. Γιαννακόπουλος αποκαλύπτει επανειλημμένως ιδιωτικές συζητήσεις είμαι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσω το εξής στον κόσμο του Παναθηναϊκού: Στις 3 Μαΐου μου ζητήθηκε από την τριμελή επιτροπή να μην υπογράψουμε κανενός είδους έγγραφο για ανέγερση γηπέδου στο Γουδή και το αντάλλαγμα θα ήταν να ‘’έμπαινα μπροστά’’ στο επόμενο Δ.Σ. Φυσικά αρνήθηκα, καθώς δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά ο Παναθηναϊκός.

Λέω την αλήθεια και αυτά που ισχυρίζομαι μπορώ και να τα αποδείξω. Είμαι πεπεισμένος όμως ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει κουραστεί από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Γι ‘αυτό και θα σταματήσω εδώ, καθώς επιθυμώ να τιμώ την θεσμική ιδιότητα μου».

Αντεπίθεση Γιαννακόπουλου

Έξαλλος με όσα ισχυρίστηκε ο Δ.Μπαλτάκος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM τόνισε μεταξύ άλλων ότι θίγεται σε προσωπικό επίπεδο και ότι πλέον θα λύσουν τις διαφορές τους στο δικαστήριο.

«Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Με θίγει και ως άνθρωπο και ως Παναθηναϊκό. Πηγαίνω τώρα στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσω μήνυση. Θα τα πούμε στα δικαστήρια», ανέφερε ο Δ. Γιαννακόπουλος και πρόσθεσε: «Τον πλανήτη ολόκληρο να μου δώσουν δεν υπάρχει πιθανότητα να κάτσω στο ίδιο τραπέζι μαζί του. Με ψεύδη προσπαθεί να μείνει στον Παναθηναϊκό. Έχω μόνο να του πω, πως είναι ευπρόσδεκτος αλλά μόνο στις εξέδρες»

Είπε ακόμη ο Δ. Γιαννακόπουλος στην εκπομπή «Αντεπίθεση»: «Αυτό είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ και τον προκαλώ να βγει και να πει πότε έγινε αυτό το πράγμα, πότε του ειπώθηκε αν έχει στοιχεία να τα καταθέσει, κάτι που πρέπει να γίνει στη συνέχεια στα δικαστήρια. Έχω τοποθετηθεί δημοσίως, με τους κ.κ. Μπαλτάκους δεν θα καθίσω ποτέ ξανά στο ίδιο τραπέζι στη ζωή μου. Ουδέποτε θα πρόσφερα μία τέτοια θέση. Όχι για το Γουδή, για τα πάντα όλου του κόσμου δεν θα καθόμουν στο τραπέζι με έναν τέτοιον άνθρωπο στο τραπέζι. Αυτό το ξεκαθαρίζω για να μπορεί να καταλάβει όλος ο Παναθηναϊκός κόσμος πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας σε κανένα επίπεδο και πουθενά. Ή κάνει στην άκρη για να κάνουμε κάτι καλύτερο και αφήνει τον Ερασιτέχνη, ή να βγει και να μας πει ότι μένει. Αυτές οι κοροϊδίες μου προσφέρθηκε αυτό, δεν δίνουμε μέλη κτλ. Συνεχίζει και δημιουργεί προβλήματα ασταμάτητα, μόνο και μόνο για να μην παραδώσει τον Ερασιτέχνη. Οφείλει να κάνει μία δημόσια τοποθέτηση και να πει όσα έχει κάνει για το Γουδή, μέχρι εδώ είναι η κατάσταση και όποιοι αναλάβουν είναι υποχρεωμένοι να το φέρουν εις πέρας. Έχουμε πει επανειλημμένα πως είμαστε υπέρ της κατασκευής γηπέδου στο Γουδή. Το έχω πει ξεκάθαρα: δημοσίως και γραπτώς. Αλίμονο αν πρέπει να βγαίνω να λέω κάτι που έχω πει τόσες φορές. Αν κάποια στιγμή αναλάβω τον Ερασιτέχνη ή οι άνθρωποί μου δεν προχωρήσουν την περίπτωση του γηπέδου στο Γουδή, τότε εδώ είμαστε για να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Για τις οφειλές της ΚΑΕ στον Ερασιτέχνη είπε: «Ουδεμία οφειλή έχει η ΚΑΕ στον Ερασιτέχνη. Το τονίζω αυτό. Για πάρα πολλά χρόνια ήμασταν οι άνθρωποι που βοηθούσαμε σε cash low επίπεδο. Ακόμα και πέρσι που είχαν ένα πρόβλημα, τους δίναμε τα χρήματα στη διοίκηση Μιχαλαριά εκτός για να προχωρήσουν».

Για τις τοποθετήσεις του Δ. Μπαλτάκου: «Ξέρετε κάτι; Δεν μπορώ να μπω σε έναν δημόσιο διάλογο με τον κ. Μπαλτάκο. Ποιος είναι ο κ. Μπαλτάκος και τι έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό για να μπορώ αυτή τη στιγμή να κάθομαι να απαντάω στις όποιες του κατηγορίες; Αλίμονο αν πρέπει να απαντάω στον κάθε οπαδό. Συγγνώμη, δεν θέλω να προσβάλω τους οπαδούς μας. Αυτή τη στιγμή με κάθε κατηγορία του Δημήτρη Μπαλτάκου, θα πρέπει να βγαίνω και να απαντάω; Αλίμονο. Επιτέλους πια! Ο άνθρωπος που έχει βάλει 0 ευρώ στο σύλλογο; Μα μηδέν! Και έχει το δικαίωμα να μιλάει και να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα. Έλεος πια! Ραντεβού στα δικαστήρια και στις 27 Μαΐου για τη Γ.Σ.. Αυτό θα προχωρήσει το θέλει, δεν το θέλει. Σας απαντώ ξανά, δεν ισχύει. Αν λοιπόν θέλετε να μπείτε εσείς και να το ψάξετε, υπάρχει συγκεκριμένη χρονική στιγμή που πρέπει να δίνονται τα χρήματα. Να κάνω εξυπηρέτηση στον Μπαλτάκο, δεν πρόκειται να κάνω και το λέω δημοσίως. Σε καμία περίπτωση. Το αντιστρέφω. Αν ήσασταν εσείς στη θέση μου ή οποιοσδήποτε άνθρωπος του Παναθηναϊκού, ακούγοντας όλα τα ψεύδη από τον κ. Μπαλτάκο, τι θα κάνατε;».

Για το πώς προέκυψε η κόντρα τους: «Αυτό είναι καλύτερο να ρωτήσετε τον κ. Μπαλτάκο. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ. Αυτό είναι μία πάρα πολύ μεγάλη κουβέντα. Για έναν χρόνο ο κ. Τάκης Μπαλτάκος έπραττε σε πλήρη αντίθεση με τις κατευθύνσεις που του είχαμε δώσει, είτε στον ΕΣΑΚΕ είτε σε πάρα πολλά πράγματα. Ένα βράδυ ξύπνησα και έμαθα πως ο Δημήτρης Μπαλτάκος έχει αναλάβει τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να λένε όλοι “τι ωραία θα παίρνουμε πρωταθλήματα, επειδή ο Γιαννακόπουλος τον έχει βάλει”. Όλα αυτά εν αγνοία μου, όλα αυτά εν κρυπτώ. Ήταν ένας συνεργάτης τον οποίο τον είχε ο πατέρας μου, τον έχω εγώ δίπλα μου, τον πήρα από εκεί που τον είχε πετάξει η Νέα Δημοκρατία και τον στήριζα παντού, το ευχαριστώ είναι αυτό. Πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός. Ο σεβασμός είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης, κάτι που οι κ.κ. Μπαλτάκοι δεν κάνουν. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Ίσως έτσι έχουν μάθει; Εγώ έχω μάθει από το σπίτι μου να σέβομαι».

Για τα οικονομικά στοιχεία του Ερασιτέχνη: «Θυμάμαι τον κ. Μπαλτάκο στην πρώτη του συνέντευξη να λέει πως έχει ζητήσει ενδελεχή έλεγχο πως θα βγουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα τελευταία 20 χρόνια, ότι θα βγουν στη δημοσιότητα… Πού είναι όλα αυτά. Μου ήρθε χθες ένα προσχέδιο συζήτησης, το οποίο δυστυχώς δεν μπορεί να βγει στη δημοσιότητα, επειδή διέπεται από σύμβαση εμπιστευτικότητας της Deloitte με τον Ερασιτέχνη. Μακάρι να μπορούσε να το δει όλος ο κόσμος για να καταλάβουμε με τι άνθρωπο έχουμε να κάνουμε, με τι αναξιόπιστο έχουμε να κάνουμε. Η έκθεση αυτή της Deloitte είναι ένα προσχέδιο συζήτησης για δύο χρόνια, το 2014 – 2015. Τίποτα παραπάνω».

Για τις επόμενες κινήσεις του: «Η επόμενη κίνηση είναι να κατέβουμε στη Γ.Σ. και να κερδίσουμε τις εκλογές. Από εκεί και πέρα, αυτό που λέω ότι δεν δίνουν το εκλογικό σώμα, τη λίστα με τα εγγεγραμμένα μέλη, δεν μας δίνουν τίποτα. Αναγκαστικά εμείς πηγαίνουμε ξυπόλητοι, χωρίς να γνωρίζουμε και παρά ταύτα είμαι αποφασισμένος να πάω να κολυμπήσω σε απάτητα νερά. Είμαι έτοιμος να αναλάβει ό,τι χρέη υπάρχουν. Και σε αυτό έχει κάνει μπρος – πίσω. Στην αρχή έλεγε πως είναι καλύτερα τα νούμερα και η διοίκησή του τα έχει πάει καλύτερα. Μετά έλεγε πως πέσαμε έξω Και παρόλα αυτά λέω πως είμαι έτοιμος να τα αναλάβω όλα. Θα πρέπει να απολογούμαι και να εξηγούμαι σε έναν άνθρωπο που έχει βάλει μηδέν ευρώ στον σύλλογο. Συνέχεια βάζει μπροστά το θέμα Γουδή. Και ρωτάω εγώ λοιπόν. Μπορεί να μας ενημερώσει εμάς και τον κόσμο του Παναθηναϊκού, πού βρίσκεται αυτή η υπόθεση; Εγώ λοιπόν θα πω για 15η φορά πως είμαι υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου στο Γουδή. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί συνεχίζουν να λένε το αντίθετο. Με τόσες δημόσιες τοποθετήσεις, εάν στο μέλλον φανεί ότι είτε εγώ είτε οι άνθρωποί μου δεν προχωρούν με όλες τους τις δυνάμεις το συγκεκριμένο σχέδιο, θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Το μοναδικό πράγμα που έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη τοποθέτησή μου είναι πως για να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή, δεν πρέπει να υπάρχει Μπαλτάκος. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση και προαπαιτούμενο. Σε περίπτωση που υπάρχει Μπαλτάκος, δεν με ενδιαφέρει ο Ερασιτέχνης. Το λέω ξεκάθαρα. Φεύγει ο Μπαλτάκος αναλαμβάνω τα πάντα, μένει ο Μπαλτάκος δεν υπάρχω. Είναι ξεκάθαρο, τι άλλο να πω». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter