Κόουτς Κυριάκο, η ομάδα… πέφτει

Κόουτς Κυριάκο, η ομάδα… πέφτει

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, τόσο για τα όσα ειπώθηκαν, όσο και αυτά που… φάνηκαν στην οθόνη. Η φανερή αμηχανία του πρωθυπουργού αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν ήταν το μοναδικό γεγονός που έκανε εντύπωση από τη νέα τηλεοπτική παρουσία του Μητσοτάκη. Η προσοχή των τηλεθεατών έπεσε πάνω σε ένα -εντέχνως τοποθετημένο- κύπελλο, το οποίο έπιανε μέρος του τηλεοπτικού πλάνου.

Το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού χρησιμοποίησε την… εν λόγω κούπα στην οποία μάλιστα αναγραφόταν η ημερομηνία διεξαγωγής των προηγούμενων εκλογών, προσπαθώντας να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα, ποδοσφαιρικού περιεχομένου και όχι μόνο. Ωστόσο, το τρόπαιο που «φιγούραρε» στο γραφείο του… κόουτς Μητσοτάκη δεν προκαλεί παρά το γέλιο όσων παρακολουθούν τα πεπραγμένα της «επιτελικής ομάδας» του.

Ο Κυριάκος, έχοντας τον ρόλο του κόουτς, διαφήμιζε από την αρχή της θητείας του την «επιτελική» ομάδα του, μιλώντας για… επιτυχίες. Από τις πρώτες κινήσεις του ήταν να «χτίσει» ένα ισχυρό δίκτυο… σκάουτινγκ, φέρνοντας την ΕΥΠ στην «αυλή» του και στη συνέχεια άρχισε να δομεί το… ρόστερ.

Στην ενδεκάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετήθηκαν ονόματα όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ως… τερματοφύλακας της επιτελικής πολιτικής, οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος ως σέντερ μπακ με ανοχή στην αστυνομική βία (σαν υπουργοί Προστασίας του Πολίτη), ο Ανδρέας Πάτσης σε ρόλο λίμπερο, ή… σκούπας όπως αναφέρεται στην ποδοσφαιρική αργκό, «μαζεύοντας» ό,τι… κινείται στα δημόσια ταμεία, ο Γιάννης Οικονόμου ως αμυντικό χαφ και πρώτη ζώνη… άμυνας ώστε να «σκάνε» πάνω του όλες οι επιθέσεις (κίνηση με ιδιαίτερη… αποτυχία) και τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα (με ροτέισον κάθε φορά) στον άξονα ώστε να… φτιάχνουν παιχνίδι και να ορίζουν τον ρυθμό των επιθέσεων και ενίοτε της άμυνας.

Στην επίθεση, ο κόουτς Μητσοτάκης ενάλλασσε ρόλους χρησιμοποιώντας βουλευτές και στελέχη με ακραία ρητορική, ενώ όταν τα πράγματα… ζόριζαν, έπαιρναν θέση στην ενδεκάδα τα «ταλέντα» από την «υπόγα» του Μαξίμου, σουτάροντας από… παντού (και άστοχα) στα social media χωρίς στοιχεία, αποδείξεις και πολιτικό λόγο.

Κι ενώ ο κόουτς Μητσοτάκης διατράνωνε ότι η ομάδα του είναι «στρωμένη», τα δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά. Στις εγχώριες διοργανώσεις έμπαιναν αυτογκόλ με ρυθμούς πολυβόλων, ενώ τα σκάνδαλα έσκαγαν με μορφή χιονοστιβάδας. Όταν δε επέλεξε να τη… βγάλει στην Ευρώπη, οι «σφαλιάρες» διαδέχονταν η μία την άλλη, με το Ευρωκοινοβούλιο, την Κομισιόν και τον διεθνή Τύπο να εκθέτει με κάθε τρόπο τις πρακτικές της «γαλάζιας ομάδας».

Το τελευταίο διάστημα, οι φωνές από το τεχνικό επιτελείο του «επιτελικού team», αλλά και τους πολίτες γίνονται όλο και πιο δυνατές. «Κόουτς Κυριάκο, η ομάδα πέφτει…». Ο προπονητής Μητσοτάκης όμως… είναι γαντζωμένος στην άκρη του πάγκου, χρησιμοποιώντας την ίδια τακτική. Μόνο που… η ομάδα όχι απλά δεν «τραβάει», αλλά προκαλεί θυμό ακόμη και στους άλλοτε οπαδούς της…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter